Joves de Sant Celoni «recuperen» el Centro Popular i neix el Casal de Joves La Fera

El projecte polític de La Fera, brolla de la necessitat de posar la vida al centre, «defugint de les dinàmiques capitalistes i consumistes, que ens oprimeixen a diari»

Aspecte que presentava l'edifici del Centro Popular -convertit en La Fera- aquesta tarda
Aspecte que presentava l'edifici del Centro Popular -convertit en La Fera- aquesta tarda | Jordi Purtí
J.P.
25 de juny del 2022
Actualitzat a les 20:05h
Un grup de joves de Sant Celoni han "recuperat" aquest dissabte l'edifici històric del Centro Popular amb l'objectiu de tornar-lo a omplir de vida després dels més de 20 anys tancat i en desús. Després d'una denúncia als Mossos d'Esquadra per part de la propietat -una entitat sense ànim de lucre- han acordat amb els joves que han ocupat l'espai de seguir negociant i arribar un acord perquè és pugui convertir amb el que han batejat amb el nom de Casal de Joves La Fera. Anys enrere el local havia estat una discoteca que va tenir diversos noms.

La intenció és que esdevingui en el centre neuràlgic de l'activitat social, cultural i política de les joves celonines. "Avui, el Casal de Joves la Fera s'obre pas per oferir un espai segur de cohesió social de caràcter feminista, on totes les dissidències sexuals i de gènere hi tenen cabuda, un espai on no s'hi toleren actituds d'odi com ara racistes i feixistes", han manifestat els impulsors de la iniciativa.

En aquest sentit, assenyalen que el projecte polític de La Fera, brolla de la necessitat de posar la vida al centre, defugint de les dinàmiques capitalistes i consumistes, que els oprimeixen a diari. "El suport mutu és i ha de ser la base per enfortir el projecte, per cohesionar-nos com a joves  i ser capaces de generar una alternativa comunitària arrelada al poble".

Per aquest vespre tenen intenció de fer una assemblea general i un sopar de celebració amb concert sorpresa i per demà diumenge han programat noves activitats amb jornada de treball i un acte políticv amb ponents del Casal Popular La Clau, CSO Espora i el Casal de4l Moianès La Polseguera.
 
Arxivat a