La CUP de Sant Celoni i la Batllòria concorrerà a les municipals amb un projecte més enllà de les sigles

Malgrat els dubtes que giren al voltant d'aquesta possible fórmula ha decidit fer un exercici de corresponsabilitat

La CUP de Sant Celoni es presentarà a les eleccions municipals del 2023 amb unes sigles diferents per englobar un projecte més ampli
La CUP de Sant Celoni es presentarà a les eleccions municipals del 2023 amb unes sigles diferents per englobar un projecte més ampli | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat el 11 d'octubre a les 11:06h
L'Assemblea Oberta d'Unitat Popular celebrada per la CUP de Sant Celoni i la Batllòria, el passat 11 de juny a La Clau, amb el debat al voltant de la participació en les pròximes eleccions municipals del 2023, ha acordat que continua sent necessari que un espai polític de l'esquerra emancipadora es presenti als comicis locals.

Els motius que s'argumenten, en aquest sentit, són que cal un referent polític de tots aquells col·lectius, entitats i moviments transformadors del poble perquè puguin traslladar les seves reivindicacions i conflictes dins de la institució.

També consideren que cal una candidatura electoral que representi, legitimi i defensi tota aquella tasca a favor de la comunitat que se situa al costat dels veïns i veïnes, i ferma davant d'aquelles polítiques que reforcen les desigualtats en el marc d'un sistema patriarcal i capitalista.

I que cal una candidatura electoral que segueixi demostrant que una altra forma de fer política és possible, amb l'ànim de transformar i situar les persones al centre de tota acció política. L'objectiu prioritari segueix essent millorar les condicions de vida de les veïnes i veïns, des de tots els fronts, davant un context de crisi capitalista global: econòmica, política, habitacional i climàtica.

Canvi en el teixit associatiu i agitatiu de Sant Celoni i la Batllòria

Tanmateix, des de la CUP expliquen que el moment de canvi que estem vivint, de manera global, però també localment, on el teixit associatiu i agitatiu de Sant Celoni i la Batllòria avança cap a un nou escenari de coordinació i integració de les entitats i organitzacions amb un horitzó emancipador i una visió similar del poble, requereix també d'una transformació en la fórmula amb què la Unitat Popular ha accedit fins ara a les institucions.

Malgrat els dubtes que giren al voltant d'aquesta possible fórmula, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Celoni i la Batllòria ha decidit fer un exercici de corresponsabilitat i es presentarà sota un projecte polític més ampli i renovat a les eleccions municipals del 2023.

L'objectiu d'aquesta decisió és donar suport als canvis que s'estan vivint i construir un espai que inclogui persones i col·lectius més enllà de les sigles CUP. La consolidació d'aquest nou espai, en què la CUP participarà amb tot el seu bagatge dels darrers 15 anys al Ple municipal de l'Ajuntament, es concretarà al llarg dels propers mesos.

Les eleccions municipals 2023 a Sant Celoni i la Batllòria