Els ajuntaments del Baix Montseny prohibeixen encendre fogueres de Sant Joan

En un ban també prohibeixen llençar petards, coets, focs d'artifici o altres grans artefactes que continguin foc

Foguera de Sant Joan a Sant Celoni
Foguera de Sant Joan a Sant Celoni | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
22 de juny del 2022
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a les 12:03h
La majoria d'ajuntaments del Baix Montseny han prohibit l'encesa de fogueres particulars de cara a la nit de Sant Joan per l'alt risc d'incendi. En un ban, signat pels alcaldes i alcaldesses de la comarca natural, també es prohibeix llençar petards, coets, focs d'artifici o altres grans artefactes que continguin foc a cap indret del terme municipal. Els municipis del Baix Montseny, una bona part dels quals dintre del Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera o del Parc del Montnegre i el Corredor, es troben a menys de 500 metres de zones boscoses que envolten els pobles.

És per això, que des dels consistoris respectius es recorda que és essencial el compliment de la legislació vigent en matèria de prevenció d'incendis al bosc i fan notar "que la responsabilitat respecte qualsevol accident o incendi que es pogués produir recauria sobre aquella o aquelles persones que l'haguessin provocat".

En el mateix ban es demana ser considerats amb altres veïns i les seves pertinences, també amb els béns comuns "evitant posar en perill altres persones o malmetent mobiliari urbà o instal·lacions de via pública".  

També es demana consideració amb els animals "molts d’ells viuen amb angoixa el foc i els sorolls estridents". Per aquest motiu alcaldes i alcaldesses del Baix Montseny demanen evitar provocar sorolls excessius per damunt del que és raonable en una festa com aquesta.