L'Escola Pont Trencat de Santa Maria de Palautordera guanya el primer premi Apilo XII

L'alumnat ha recollit selectivament 1.689,50 kg de piles en quatre mesos, més que cap altra escola de Catalunya

Alumnes de l'Escola Pont Trencat recollint el premi de la setena edició Apilo XII
Alumnes de l'Escola Pont Trencat recollint el premi de la setena edició Apilo XII | Acció Climàtica
Redacció
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:46h
L'Escola Pont Trencat de Santa Maria de Palautordera ha guanyat el primer premi del concurs Apilo XII que enguany ha celebrat la seva setena edició i és la que més premis ha lliurat de totes les celebrades fins ara al concurs. El concurs promou la recollida selectiva de piles entre la comunitat educativa. D'aquesta manera l'Escola Pont Trencat amb 1.689,50 kg d'aquest residu és el centre de Catalunya que més quilos ha recollit, el que suposa una mitjana de 33,79 kg per infant. El premi ha estat de 2.000 euros.

Un altre centre del Vallès Oriental, Escola del Bosc de Mollet del Vallès, també ha estat premiada amb 1.500 euros ja que és l'escola que més quilos ha recollit per demarcació. Els 212 alumnes del centre han aportat un total de 534,50 kg, una mitjana de 2,52 quilos per infant.

En aquesta setena edició han participat 695 centres educatius de tot Catalunya, que han assolit una recollida de 49.831 kg de piles en un període inferior a quatre mesos. Un èxit de participació, de recollida i d'organització de tots els agents APILO.

Objectiu assolit
Del total de les 695 escoles inscrites, 440 són de la demarcació de Barcelona, 74 de Girona, 69 de Lleida i 112 de Tarragona. El concurs va néixer l'any 2015 amb la voluntat de contribuir al compliment de la normativa europea, que establia que, a partir de l'any 2015, un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat s'havien de recollir selectivament i aquest objectiu pujava fins al 50% per l'any 2020.

En aquests set anys de concurs les piles recollides selectivament a Catalunya han anant augmentant, passant de les 904 tones recollides al 2015 fins a les 1.456 tones recollides al 2020, assolint-se un índex de recollida del 67%, superant en 17 punts l'objectiu establert a la normativa.

El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire i Soler, juntament amb el director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Àngel Xifré i Arroyo, el president d'Ecopilas, José Pérez, la directora general d'ERP, Laura Alonso, i el director d'Unibat, Marcel Mongay, han lliurat els premis aquest dimecres a Tarragona.