habitatge

Impulsen un projecte d'habitatge cooperatiu per a majors de 55 anys a Sant Hilari Sacalm

El projecte vol rehabilitar l'antic hotel i balneari Solterra per fer-hi una trentena d'apartaments

L'edifici Solterra on es projecte una comunitat d'habitatge cooperatiu per a persones sènior | Sostre Cívic / cedida ACN
per Redacció, Sant Hilari Sacalm, Catalunya | 8 de juny de 2022 a les 12:13 |
L'hotel Solterra de Sant Hilari Sacalm es va construir el 1954. Ara, després d'uns quants anys en desús es transformarà en un bloc de pisos per a persones de més de 55 anys que busquen un envelliment actiu allunyat de les residències de gent gran. Aquest és l'objectiu de la cooperativa Sostre Cívic que ha començat a captar voluntaris que vulguin formar part del grup impulsor d'aquest projecte d'habitatge cooperatiu.

La iniciativa per tirar-lo endavant va sortir del grup Sènior Rurals que hi ha a dins de la cooperativa Sostre Cívic. Des del 2016 es reunien per definir el projecte al mateix temps que buscaven un espai on fer-lo realitat. La idea que tenien era viure l'envelliment envoltats de natura però amb una xarxa de suport a l'entorn. Finalment el 2021 van descobrir aquest antic hotel i balneari de Sant Hilari Scalam.

A dia d'avui hi ha 15 unitats de convivència que volen participar en el projecte i ja han signat un contracte d'arres. A més, la cooperativa ha contractat un despatx d'arquitectes per fer un estudi i una proposta d'encaix del projecte de reforma. Per això la cooperativa busca persones que vulguin incorporar-se al projecte i decidir entre tots quina forma tindrà finalment abans d'executar-lo en els propers anys.

La idea és que l'antic hotel es converteixi en una comunitat amb entre 30 i 35 apartaments amb cuina, menjador, bany i habitacions. A més, la cooperativa preveu construir diversos espais comunitaris. L'edifici necessita una rehabilitació integral, tot i que l'estructura no té problemes greus.

Sostre Cívic ja té dos projectes més d'habitatge cooperatiu que estan consolidats per a persones sènior a Catalunya. El primer d'ells és el Walden XXI a Sant Feliu de Guíxols i el segon a Can 70, al barri de Sarrià de Barcelona. A més, la cooperativa també treballa en projectes similars que estan en una fase inicial.Altres notícies que et poden interessar 

Participació