La 2a Fira de la Mel Ecològica de Sant Pere de Vilamajor presentarà el projecte Redicat

Es tracta d'un projecte mediambiental de salvaguarda del món de les abelles destinades a protegir i a evitar la desaparició de les abelles

Amb el projecte Redicat es vol protegir les abelles i evitar la seva desaparició
Amb el projecte Redicat es vol protegir les abelles i evitar la seva desaparició | ACN
Redacció
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:57h
L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor amb la col·laboració de Mel dels Erms i les associacions Apicultors Ecològics Asssociats i Amics de les Abelles organitzen la segona edició de la Fira de la mel ecològica aquest dissabte 4 de juny durant tot el dia, a la plaça del Montseny. El visitant hi trobarà parades de mel ecològica, d'aliments ecològics i de proximitat. També artesanies no alimentàries i el mercat setmanal de cada dissabte al matí de fruita, verdura i premsa.

El programa no es redueix només a un mercat ja que també tindrà una part tècnica i de divulgació del món de l'apicultura, com és la presentació del projecte Redicat, a càrrec de Joan Maria Llorens d'Amics de les Abelles, als municipis del Montseny i del Vallès. Es tracta d'un projecte mediambiental que té l'objectiu de salvaguarda del món de les abelles amb diverses mesures destinades a protegir aquestes insectes i contribuir a evitar la seva desaparició. El projecte va néixer al poble d'Arnes (Terra Alta) el 2019 amb la Declaració d'Arnes.

Una xerrada sobre les abelles i la mel ecològica i el maneig d'un rusc d'abelles amb l'exhibició d'una extracció de mel o també coneguda com a tall de mel, seran altres de les activitats programades. La Fira s'obrirà a les 10 del matí a la plaça Montseny de Sant Pere de Vilamajor.