El Montseny Circuit Art arriba a la segona edició el primer cap de setmana de juny

Una de les exposicions retrà homenatge al galerista de Sant Celoni Antoni Niebla, amb peces de Tàpies, Miró, Guinovart, Chillida, Dalí, Barceló o Ràfols-Casamada

La segona edició del Montseny Circuit Art retrà un homernatge al galerista de Sant Celoni Antonio Niebla amb una exposició
La segona edició del Montseny Circuit Art retrà un homernatge al galerista de Sant Celoni Antonio Niebla amb una exposició | Jordi Purtí
Redacció
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 15:38h
Després de l'èxit de l'edició pilot, el passat mes de març, el Montseny Circuit Art arriba a la seva segona edició aquest primer cap de setmana de juny. La iniciativa sorgida de centres culturals del Vallès Oriental, ubicats principalment a l'entorn del Montseny, pretén promoure l'art que es fa al territori i donar visibilitat a les figures locals, projectant l'art i la cultura com un atractiu més de la zona que complementi l'oferta turística de natura i gastronomia.  
 
En aquesta segona edició, el Montseny Circuit Art incorpora el seu setè centre i passa de sis a set espais desplegats en un total de cinc municipis. A la Rectoria Vella (Sant Celoni); el Centre d'Art Contemporani Nidart (Santa Maria de Palautordera); l'Espai Ruscalleda Art i l’Espai d'Art de Llinars (Llinars del Vallès); el Centre d'Art La Rectoria (Sant Pere de Vilamajor), i el Museu Àrxiu Tomàs Balvey (Cardedeu) s'hi afegeix ara el Santcorneliarts (2), també a Cardedeu.
 
"Volem consolidar un model, fer xarxa i posar l'art i la cultura d'aquest territori en el lloc que es mereixen. El potencial creatiu del Montseny és impressionant", defensa una de les coordinadores del Montseny Circuit Art i responsable de Nidart, Susana Gutiérrez.
 
Un homenatge a Antonio Niebla i una retrospectiva d'Agustí Asensio
 Pel que fa a les exposicions d'aquesta segona edició, destaca l'homenatge al galerista de Sant Celoni Antonio Niebla, mort durant la pandèmia, i propietari d'un fons artístic de primer ordre, amb peces d'artistes del nivell de Tàpies, Miró, Guinovart, Chillida, Dalí, Barceló o Ràfols-Casamada. Al llarg de la seva vida, Niebla ha editat llibres artístics, ha fundat i dirigit galeries, ha estat comissari d'exposicions d'artistes internacionals, entre d'altres activitats. Amb Sant Celoni. Homenatge a Antonio Niebla es podrà visitar a la Rectoria Vella de Sant Celoni.

 
També és al cartell, al Museu Arxiu Tomàs Belvey, Agustí Asensio. Una estrella fugaç una nit d'estiu, una retrospectiva del ninotaire i il·lustrador de Cardedeu. La mostra recull originals, contes i objectes personals de l'artista. Asensio va ser premi Serra d’Or (1983 i 1986) i va rebre també premis del Ministeri de Cultura (1985) i de la Generalitat de Catalunya (1988).  
 
Dos dels coordinadors del Montseny Circuit Art i responsables de l'Espai Ruscalleda, Georgina Misser i Albert Valentí, posen en valor la qualitat artística de totes les exposicions: "Això va més enllà d'un conglomerat de centres culturals. És art en estat pur, que combina propostes de renom amb artistes del territori d'una gran projecció".
 
En aquest sentit, el circuit és completa amb La caixa dels colors, de Georgina Misser al Centre d'Art Contemporani Nidart; Retrat d'allò invisible, d'Albert Aznar a l'Espai Ruscalleda Art; Memento Mori, de Carmen Girárlez a l'Esapi d'Art de Llinars; Postals de vida, de Martí Pey a l'Espai d'Art La Rectoria, i Dona'm aixopluc, de Pilar Ors i Julio Borg al Santcorneliarts (2).
 
Com ja va passar en la primera edició, els centres d'art que formen part del circuit obriran al públic les exposicions temporals i complementaran les visites amb activitats paral·leles, com dansa, música en viu, vermuts musicals, passejades, xerrades o tallers. Els impulsors del projecte preveuen repetir l'experiència a l'octubre i al desembre.