Som del Montseny presenta el 10è festival pel 18 de juny amb un cartell de luxe

Joan Colomo, Fetus o The Llamps són alguns dels noms que actuaran a la masia de Can Balmes de Santa Maria de Palautordera

Torna Som del Montseny a Santa Maria de Palautordera
Torna Som del Montseny a Santa Maria de Palautordera | ToniFicant 2016
Redacció
28 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:40h
El dissabte 18 de juny Santa Maria de Palautordera acollirà la 10a edició del festival de Som del Montseny. Es tracta d'una cita ineludible pels melòmans del Baix Montseny en què, des de 2011 es reuneixen grans grups de l'escena musical independent i underground locals i d'altres indrets de Catalunya. L'entitat organitzadora és, com sempre, Som del Montseny, que segueix treballant per fer créixer l'escena musical del Baix Montseny.

Després de dos anys de pandèmia, el festival torna a la seu habitual, la Masia de Can Balmes de Santa Maria de Palautordera i amb vistes al Montseny. Per la desena edició, el festival també recupera el format habitual, amb un escenari diürn i un altre de nocturn. Des de les 16 hores fins a les 3 de la matinada la música serà la gran protagonista amb una bona dosi d'energia, festa i cultura.

Des de Som del Montseny expressen una gran alegria i manifesten que estan molt contents per la feina feta. "Després de 10 anys només podem expressar un immens agraïment a tots els col·laboradors que de forma altruista fan possible " expliquen des de la junta de l’entitat. A més, els organitzadors també es mostren orgullosos pel gra de sorra que han aportat per: "reivindicar i impulsar una escena del Baix Montseny reconeguda per la crítica, amb moltíssima qualitat i que és el nostre orgull com a comarca i el nostre deure donar-la a conèixer i defensar-la".

Un cartell de luxe pels 10 anys
El cartell és obra del dissenyador de Sant Antoni de Calonge Xavi Bajo i serveix per presentar el complet ventall d'artistes que actuaran a Can Balmes el 18 de juny. Entre els noms destaca el celoní Joan Colomo, que portarà el seu espectacle en solitari carregat d'irreverència, sentit de l'humor i crític i, sobretot, grans cançons. Però Colomo no serà l'únic nom local, ja que Somebody defensarà una prometedora proposta de bedroom pop amb influències del millor underground dels noranta i Runä aportarà una bona dosi d’emo i post-hardcore.

Un altre nom consolidat del cartell és el de Fetus, ja que els empordanesos estan girant per arreu del país amb Sota, cavall i rei un enèrgic, elèctric i passat de voltes homenatge a Jaume Arnella. I just al costat de l’Empordà, des de Girona, COPDEMAR farà vibrar el públic amb unes guitarres contundents de inspiració dels noranta però amb vigència i contundència. Els barcelonins Tilde ens guiaran pel seu món propi de foscor, psicodèlia i reivindicació. Finalment, el festival també comptarà amb visites de fora de l'actual territori de Catalunya. Els madrilenys Carrera defensarà unes melodies que beuen del pop noise i unes lletres carregades de  contingut. Des de Perpinyà The Llamps mostrarà el seu so pop i psicodèlic i des de Benicarló KLS ens delitaran amb una sessió d'experimentació extrema.