L'exposició «Controles?» per treballar les drogoaddiccions dels joves arriba a Sant Antoni de Vilamajor

L'exposició de la Diputació de Barcelona facilita metodologies participatives sobre els riscos de les drogues i prevenir-ne el consum

Plafons de l'exposició Controles?
Plafons de l'exposició Controles? | Diputació Barcelona
Redacció
26 de maig del 2022
L'exposició itinerant de la Diputació de BarcelonaControles? ha recuperat les visites presencials combinades amb les virtuals. Així, a partir de demà dijous, 26 de maig, i fins al 9 de juny; adolescents, joves, famílies i professionals dels Serveis socials de Sant Antoni de Vilamajor, podran realitzar visites virtuals a aquesta exposició, amb el suport d'eines informàtiques que els facilitaran metodologies participatives amb l'objectiu principal de rebre informació sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum.

Però, també s'han programat visites presencials dels alumnes dels diferents centres educatius de Sant Antoni de Vilamajor al local de la plaça de la Vila on la mostra estarà instal·lada físicament, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Controles? és una exposició que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l'edat d'inici del consum de drogues, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables. La mostra també fomenta el bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), especialment entre el jovent, un repte clau en el context que estem vivint.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies; adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s'ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites guiades dinamitzades, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

Des de l'any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l'actualitat, l'exposició Controles? ha itinerat per prop d'un centenar de municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per gairebé 42.000 persones, de les quals 33.000 són adolescents i joves d'entre 12 i 18 anys. S'han realitzat unes 1.600 accions educatives amb visites guiades, més de 1.100 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa Controles?, prop d'un centenar de sessions formatives per a famílies i unes 200 sessions adreçades als diferents col·lectius de professionals.