Arbúcies inaugura la nova Llar de Jubilats

El president de la Diputació de Girona i el president de l'Associació de Jubilats tallen la cinta inaugural

D'esquerra a dreta: Manel serras, Miquel Noguer, Lluís Danís I Pere Garriga en el moment d'inaugurar la Llar de Jubilats
D'esquerra a dreta: Manel serras, Miquel Noguer, Lluís Danís I Pere Garriga en el moment d'inaugurar la Llar de Jubilats | Aj Arbúcies
Redacció
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:06h
"Aquestes noves instal·lacions milloren els serveis i els equipaments anteriors en benefici de la qualitat de vida de la gent gran d'Arbúcies", amb aquestes paraules el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, es va dirigir als veïns i veïnes d'Arbúcies que, dissabte passat, van ser presents a la inauguració de la nova Llar de Jubilats d'aquest municipi. A l'Associació de Jubilats els va desitjar que les il·lusions posades en aquest projecte col·lectiu de tot el municipi es facin realitat a mesura que es vagin instal·lant a la nova Llar.

Per la seva banda, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, va destacar que l'edifici que acull la nova Llar de Jubilats "finalment ha trobat un ús de present i amb molt de futur. Seguim amb la dinàmica de donar vida als edificis històrics que hi ha al nostre poble i que tenen valor patrimonial". Garriga va recordar que el disseny d’aquesta nova Llar de Jubilats s’ha fet a través d’un procés participatiu en què els jubilats han pogut decidir com seria.

A l'acte inaugural van ser-hi presents el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el director territorial de Drets Socials, Raül Morales, el conseller de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Selva, Francisco Jurado, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, el regidor de Gent Gran, Manel Serras, i el president de l'Associació de Jubilats i Pensionistes, Lluís Danís.

 
D'Escoles Velles a caserna, Hotel d'¡Entitats i ara com a Llar de Jubilats
L'actual edifici del carrer Estenedor, 44 és un edifici construït en terrenys de l'antiga família Roquer el 1864, amb la finalitat d’esdevenir escola de nens i casa pel mestre. Aquest edifici escolar va complir la funció de centre docent fins al 1916. Des d'aquest moment, i fins al 1934, l'edifici allotjà colònies d'estiuejants i s'hi feren cursos i exposicions. L'any 1935 es convertí en caserna militar i, més endavant, en caserna de la Guàrdia Civil fins al 1997. L'any 1998 l'ajuntament remodelà l'antic edifici i es destinà a seu de diverses entitats del poble.

 
Arxivat a