Santa Maria de Palautordera acollirà una sessió de les jornades «Cap a un cohabitatge ecofeminista»

per promoure l’ecologisme i el feminisme en l’habitatge de gestió comunitària

Impulsores de La Renegà, habitatge cooperatiu feminista en cessió d'ús a Santa Maria de Palautordera
Impulsores de La Renegà, habitatge cooperatiu feminista en cessió d'ús a Santa Maria de Palautordera | La Renegà
Redacció
18 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:22h
Durant els mesos de maig i juny tindran lloc les jornades de reflexió Cap a un cohabitatge ecofeminista, impulsades per diferents cooperatives per a promoure els valors de l’ecologisme i el feminisme en aquesta modalitat d’accés a l'habitatge amb gestió comunitària. Les jornades, totalment gratuïtes, es dividiran en sis trobades que recorreran diferents llocs del territori català, amb la mirada posada en l’ecofeminisme aplicat al cohabitatge.

La idea de portar l'ecofeminisme a aquesta modalitat de convivència té per objectiu promoure un model que apliqui aquests valors portes endins i portes enfora; servir de model i inspirar a l'entorn a tenir actituds i pràctiques més ecològiques i feministes; connectar les persones amb l'entorn natural, i guiar-les per a gestionar i resoldre els conflictes i les situacions de violència o microviolències, etc., que es puguin donar. És d'aplicabilitat cap a les persones que habiten els projectes i cap a les comunitats i entorns veïnals, amb un efecte multiplicador. I de la mateixa manera, ha de servir perquè totes les cooperatives del sector que proveeixen serveis al cohabitatge, vagin incorporant progressivament aquesta mirada.

La primera de les sis jornades tindrà lloc aquest dijous 19 de maig a Barcelona i la segona, Un canvi radical de mirada sobre l'habitatge, es durà a terme aquest divendres 20 de maig a Santa Maria de Palautordera. En aquesta sessió, s'exploraran les diferents dimensions del cohabitatge amb perspectiva ecofeminista: com es defineixen els espais comuns i els espais privatius, com s'inclou la sostenibilitat ambiental en els projectes o com es gestiona la dimensió relacional i humana amb la democràcia profunda, la cooperació i la gestió positiva del poder i dels conflictes a través de l'experiència del projecte de cooperativa feminista d'habitatge de La Renegà.