La 4a edició de la Trail Guilleries es farà els dies 28 i 29 de maig

Les inscripcions continuen obertes fins al 22 de maig

Nova edició del Trail Guilleries
Nova edició del Trail Guilleries | Jordi Carruana - Photografy
Redacció
17 de maig del 2022
Actualitzat el 18 de maig a les 9:07h
La 4a edició de la Trail Guilleries a Sant Hilari Sacalm es farà l'últim cap de setmana de maig, el dissabte 28 i diumenge 29. Ja hi ha més de 500 persones inscrites i les inscripcions estaran obertes fins al 22 de maig a través del web trailguilleries.cat. L'edició d'enguany presenta dues novetats destacades: la sortida i arribada al centre del poble (plaça Gravalosa) i les curses infantils.
 
La Trail Guilleries passa per corriols i camins de muntanya de les La Trail Guilleries passa per corriols i camins de muntanya de les Guilleries en un circuit creat per voluntaris de Sant Hilari Sacalm. El dissabte es faran les curses de la Trail Kids Guilleries, les categories infantils, i el diumenge es correran les sèniors (de 42, 26 i 16 quilòmetres) i també la caminada (11 quilòmetres).
 
Potenciar l'esport i el respecte pel territori va plegat en l'organització de l'esdeveniment i per això aquesta cursa hilarienca ha obtingut recentment el Segell de Petjada Verda, un distintiu de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que reconeix i diferencia les curses i caminades respectuoses amb el medi ambient. S'ha aconseguit el distintiu gràcies a les bones pràctiques i criteris de sostenibilitat com la minimització i prevenció de residus, la senyalització amb materials reutilitzables i la priorització de productes locals i de proximitat en la bossa dels corredors i els premis.

La Trail Guilleries va sorgir com una caminada que formava part de la Setmana de l'Esport, que se celebra a Sant Hilari Sacalm a finals de maig, i amb els anys s’ha convertit en una cursa de muntanya que a cada edició va creixent i sumant novetats.