Una moció de l'AFA de l'IE Pallerola no té el consens del ple de l'Ajuntament de Sant Celoni

S'ha aprovat amb els vots favorables de PSC i CUP, l'abstenció de JuntsxCat i en contra d'ERC

Lectura de la moció de l'AFA IE Pallerola al ple de l'Ajuntament de Sant Celoni
Lectura de la moció de l'AFA IE Pallerola al ple de l'Ajuntament de Sant Celoni | YouTube Aj Sant Celoni
13 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:32h
El Ple de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat en sessió plenària extraordinària una moció que han presentat els grups municipals del PSC i la CUP en nom de l'AFA de l'Institut Escola Pallerola. Els dos grups municipals hi han votat a favor (8), mentre que JuntsxCat s'hi ha abstingut (6) i ERC (3) hi ha votat en contra. Aquesta moció s'ha aprovat pocs dies després de tenir coneixement de l'informe de l'ACA, que declara inundable una part del terreny on s'havia de construir el nou edifici.

En aquesta moció s'exigeix al Departament d'Educació que tingui el primer mòdul pendent instal·lat el primer dia de classe del curs 2022-2023. En un segon punt s'acorda que l'Ajuntament buscarà un terreny adjacent a l'escola per instal·lar el segon mòdul necessari per començar les obres de l'edifici definitiu sense fer perdre més pati als infants i joves.

També compromet a l'Ajuntament a buscar un terreny segur per l'edifici definitiu i exigeix  al Departament d'Educació que readapti el projecte a les noves circumstàncies de forma immediata per tal que l'edifici definitiu estigui construït i a punt a l'inici del curs 2023-2024.

Finalment, s'exigeix a Educació que reverteixi els greuges amb l'escola pública de Sant Celoni.

La justificació dels vots favorables
En aquest sentit, Diego Fernández, en representació del PSC en la seva defensa de l'escola pública expressa el suport a l'AFA de l'IE Pallerola i fer palesa la "deixadesa" del Departament d'Educació i el "desinterès" del govern municipal, tal com s'ha demostrat amb l'informe de l'ACA de qualificar una part del terreny on s'havia de construir l'escola d'inundable. A parer del PSC és un "despropòsit".

Els socialistes esperen que s'acompleixin els objectius i asseguren que estarien disposats a aprovar una modificació de crèdit per avançar els diners de la construcció a Educació "tal com vàrem fer quan governàvem nosaltres amb la construcció del Soler de Vilardell".

Des de la CUP celebren que el barracó per començar el curs 2022-2023 estigui a punt el primer dia de curs i no pas al desembre com volia inicialment Educació. En el seu discurs s'encoratja a l'AFA a seguir lluitant, ja que malgrat que els temes de l'administració costa moure'ls "moltes vegades els impossibles es fan possibles". S'ha de seguir pressionant i fer soroll, diu el representant cupaire.

Gerard Carot, ha volgut diferenciar els termes "demanar" i "lluitar", perquè no és el mateix. "Amb la conjuntura actual és una oportunitat per seguir lluitant i nosaltres ens sentim còmodes amb aquesta estratègia.

Vot diferenciat en el sí de l'equip de govern
Els grups que conformen el govern municipal, JuntsxCat i ERC, no van votar en la mateixa direcció. Els republicans van optar pel vot negatiu "ens hagués agradat el consens però no ha pogut ser. No ens sentim a gust, ni còmodes amb el redactat de la moció". Magalí Miracle manifesta que al seu grup li ha costat molt prendre aquesta determinació "sempre ens tindreu al costat i sempre defensarem l'escola pública, però no volem entrar en aquest joc". Des d'ERC proposaven deixar sobre la taula moció i treballar-ne una de nova i consensuada.

També des de JuntsxCat l'alcalde Raül Garcia ha defensat deixar sobre la taula la moció i redactar-ne una que es pogués aprovar per unanimitat. "Ara no és el moment de canviar el missatge, sempre estarem compromesos amb l'AFA. Entenem el cansament i sobretot el dels alumnes, les famílies i els docents". Creiem que és compatible un treball conjunt amb les administracions, pressionar i ser formals respectant les maneres de fer.

La seva postura és l'abstenció encara que els hagués agradat un resultat plenari més potent "No ens han agradat les formes. Quan anem units som més forts".

Moció canviada
La moció aprovada no és la prevista inicialment per l'equip de govern municipal pel desacord de l'AFA amb el redactat "no té res a veure amb la inicial i renuncia als acords pactats inicialment", s'ha assegurat des de l'AFA. Per això s'ha demanat no votar-la i, en cas de votar-ne alguna, la redactada per l'AFA amb algunes esmenes d'última hora a conseqüència de l'informe de l'ACA.

Els dos grups de l'oposició han pres la iniciativa i han presentat conjuntament la moció suggerida per l'Associació de Famílies d'Alumnes i aprovada amb vuit vots a favor, sis abstencions i tres vots en contra.

Altres notícies que es poden interessar

 
 

Arxivat a