El Banc de Llet convida les mares donants a una gran festa al Circ Cric per celebrar els 10 anys

Sota el títol «No paris el ritme» es vol posar l'accent en la importància de mantenir la constància en la donació

Festa del Banc de Llet al Circ Cric
Festa del Banc de Llet al Circ Cric | Banc de Llet
Redacció
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 22:39h

El pròxim 21 de maig el Banc de Llet Materna celebrarà la seva festa anual a l'espai del Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera, al cor del Montseny. Sota el títol No paris el ritme, el Banc de Llet vol posar l'accent en la importància de mantenir la constància en la donació i de passar el relleu, entre mares embarassades, en la festa més gran que hagi celebrat mai en els deu anys d’història.

Es tracta d'una diada que vol convertir-se en punt de trobada de tota la gran família de la donació de llet: les donants amb les seves famílies, les famílies dels nadons prematurs, els professionals de les maternitats, les entitats de lactància i els tècnics del Banc.

Tots els col·lectius estan convidats el dissabte 21 entre10:30 h a 18 h en plena natura, per celebrar el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna, el 19 de maig. Hi haurà activitats tot el dia amb tallers, música per a nadons, pallassos, pinta-cares i jocs infantils.

Així, el Banc de Llet vol recuperar la celebració del seu desè aniversari, que va caure en plena pandèmia i que es va haver de celebrar virtualment. L'espai del Circ Cric és ideal per a passar una diada tranquil·la amb família, que tindrà com a fi de festa l'espectacle Post Clàssic de Tortell Poltrona.

Més de 5.000 nadons prematurs han pres llet de banc
En deu anys de funcionament, més de 6.000 mares s'han fet donants de llet materna i han donat llet que ha servit per subministrar gairebé 11.240 "tetrabriks" de llet, és a dir, més d'11.000 litres.

Aquesta llet ha servit per a cobrir les necessitats de més de 4.939 nadons prematurs extrems. Aquests són nadons de menys de 32 setmanes que han nascut amb un pes per sota d'1,5 kg a alguna de les 21 unitats de Maternitat catalanes i que han hagut de passar setmanes a la incubadora abans d'anar a casa.