L'ACA frustra la construcció de l'edifici per l'ESO de l'Institut Escola Pallerola

Considera que una part on hauria d'anar és inundable

L'ACA no aprova la construcció de l'edifici de l'ESO de l'IE Pallerola per considerar una part del terreny inundable
L'ACA no aprova la construcció de l'edifici de l'ESO de l'IE Pallerola per considerar una part del terreny inundable | Jordi Purtí
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:57h
Cop dur de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a les expectatives de poder disposar de l'edifici de l'Institut Escola Pallerola a finals de l'any 2024, ja que ha notificat un informe negatiu per construir la primera fase, al considerar que una part on hauria d'anar el nou edifici és inundable. Una gerra d'aigua freda que va motivar una reunió d'urgència dimarts passat de la comissió formada per la direcció del centre, l'Ajuntament de Sant Celoni i l'AFA - Consell per valorar el nou horitzó problemàtic quer s'obre a partir d'ara.

De moment, se sap que el Departamenmt d'Educació citarà en els propers dies la comissió per presentar-los un nou avantprojecte que tot fa pensar que preveurà la construcció d'un únic edifici amb totes les aules necessàries i, sent optimistes, el reivindicat edifici per l'ESO no estaria disponible fins el curs 2024-2025, tot i que fins que no facin el nou replanteig no es podrà concretar amb més certesa.

La nova situació també provoca que caldrà col·locar un altre mòdul per encabir als alumnes, una ubicació que encara no està definida. En principi l'única bona notícia és que el mòdul projectat per al curs 2022-2023 que Educació preveia per al mes de desembre, es podrà avançar al mes de setembre a començament de curs, tal com exigia l'AFA.

Davant d'aquesta situació l'AFA rebutja perdre més espais dels que disposen i seguiran apretant, més que mai, al Departament perquè les dates d'entrega de l'edifici s'avancin el màxim.

De fet, els representants de les famílies d'alumnes de l'IE Pallerola no es poden creure que després de tant temps d'estar treballant amb aquest tema, tornin a estar a la casella de sortida. Desencís que han expressat en una piulada i que han traslladat al conseller d'Educació, Josep González-Cambray.
L'AFA defraudada amb la situació
L'Associació de Famílies d'Alumnes de l'IE Pallerola assegura que se sent defraudada amb aquesta situació. Ara, estan a l'espera de veure les noves propostes que els plantegen i, una vegada, les tinguin sobre la taula decidiran com actuaran i quines seran les noves accions i reivindicacions a fer.

De moment, ja estava previst amb antel·lació, representants de l'AFA tornaran a ser presents aquest vespre, a partir de les 19 hores, a la sessió plenària extraordinària de l'Ajuntament de Sant Celoni, en la qual el darrer punt de l'ordre del dia és una moció que presenta l'equip de govern en representació de l'AFA per exigir l'accelaració de la construcció de l'edifici de l'ESO.

Segons ha pogut saber NacióBaixMontseny el text previst inicialment s'haurà de variar per la nova situació provocada per l'informe negatiu de l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'AFA IE Pallerola també ha rebut l'escalf i la solidaritat de l'AFA Soler Vilardell, una altra escola pública de Sant Celoni "Estem i estarem al vostre costat en aquesta lluita. No pot ser que aquesta resolució de l'ACA hagi trigat 4 anys! Algú ho havia d'haver sabut molt abans, així no es fan les coses", han expressat.
Altres notícies que es poden interessar

 
Arxivat a