territori

La gírgola del castanyer i la castanya del Montseny es posen en valor en un àpat temàtic a Sant Esteve de Palautordera

Emmarcat en el programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona, el Parc Natural del Montseny, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, restauradors i productors uneixen sinèrgies

per Jordi Purtí, Sant Esteve de Palautordera, Catalunya | 11 de maig de 2022 a les 17:50 |
Grup de restauradors de Sant Esteve de Palautordera que van preparar l'àpat temàtic a base de gírgola de castanyer i castanya del Montseny | Jordi Purtí
Amb l'objectiu de promoure la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny, així com la gastronomia vinculada al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el programa Parc a Taula de Diputació de Barcelona han organitzat aquest dimarts  l'Àpat temàtic de la gírgola de castanyer i la castanya del Montseny, al Restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera.

Una activitat adreçada als mitjans de comunicació, divulgadors gastronòmics, gestors públics, restauradors i productors que tinguin interès en conèixer, divulgar, cuinar o cultivar aquests productes alimentaris, amb presència de productors locals i un menú proposat per la futura Associació de Restauradors de Sant Esteve de Palautordera.


Un impuls a un dels sectors més castigats per la pandèmia de la Covid-19, però que malgrat tots els inconvenients han estat capaços de promoure noves iniciatives que tenen suport de les administracions que han animat a restauradors i productors a seguir treballant amb el compromís de tenir-los al costat.

Els trenta-cinc assistents a l'àpat van poder tastar quatre plats dels restaurants La Vall, Kabusha, La Grangeta i Net i un postre del restaurant Can Marc, tots de Sant Esteve de Palautordera. Tanmateix van podert regar-ho amb cervesa del Montseny de castanya i vi El Baluard servit per El Bocamoll.


Productors de la zona com Carles Díaz de Bolet Ben Fet, de Sant Antoni de Vilamajor, que va presentar la gírgola de castanyer; Joaquim Solé de Castanya de Viladrau, va explicar la producció de castanyes del Montseny i derivats; així com Can Nualart de La Garriga va presentar l'oli d'oliva Vera.

I amb ells Dani Fernández i Neus Calam, alcalde i 1a tinent d'alcalde de Sant Esteve de Palautordera; Xavier Roget, assessor de Turisme i Cultura de la Gerència de Serveis d'espais naturals, Diputació de Barcelona; Xavier Navalon, director del Parc Natural del Montseny i reserva de la Biosfera; Jordi Padrós, coordinador en matèria d'espais naturals de la Diputació de Barcelona; i Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
Jornades gastronómiques


La promoció d’aquests productes gastronòmics es completarà amb la celebració d'unes jornades gastronòmiques, que se celebraran el cap de setmana del 14 i 15 de maig, on els restaurants de Sant Esteve de Palautordera oferiran menús a base d'aquests dos productes.

També s'oferirà una passejada guiada On són els bolets quan no hi ha bolets?. Les Sortides seran dissabte i diumenge, a les 10h. des del Centre d'Informació de Sant Esteve de Palautordera.

Durant la jornada, també es farà la presentació dels productors i productores a la plaça major de Sant Esteve de 12 a 13 h.
 

 

Participació