Presentat el Consell Local per la República de Sant Celoni i La Batllòria

L'objectiu és fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre des del territori

Acte de presentació del Consell Local per la República de Sant Celoni i La Batllòria
Acte de presentació del Consell Local per la República de Sant Celoni i La Batllòria | Jordi Purtí
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:42h

El Consell Local per la República de Sant Celoni i La Batllòria ja s'ha presentat de manera oficial. Va ser divendres de la setmana passada, el 6 de maig, en un acte que va tenir lloc a la Sala Lluís Giró de l'Ateneu de Sant Celoni, amb la participació de Carme Riera, responsable de coordinació de les delegacions dels Països Catalans, i també de Marià Riera, Núria Torras, Mercè Zamora i Mònica Gómez, de l'Assemblea de Representants. L'acte el va conduir Laura Costa, directora general de la Catalunya Exterior.

El Consell per la República, presidit per Carles Puigdemont, té l'objectiu de fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana i internacionalitzar la causa. Els Consells Local són un projecte nascut per iniciativa de la societat civil, impulsats per l'Assemblea Nacional Catalana el gener de 2019 per fer República Catalana des del territori i fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre.

Al Baix Montseny ja hi ha creats diversos Consells Locals, a més del de Sant Celoni i La Batllòria, també a Arbúcies, Llinars del Vallès, Hostalric -presentat també el 6 de maig amb Aurora Madaula, Salvador Ribot i Rai López Calvet-, Sant Antoni i sant Pere de Vilamajor i Sant Hilari Sacalm.

El 20 de desembre de 2019 l'Ateneu de Sant Celoni ja va ser l'escenari on es va fer la presentació dels Consells Locals per la República.