Agents polítics i socials denuncien que a Sant Celoni hi ha 123 habitatges buits a mans de grans tenidors

AJSC, La Clau, PAHC, CUP Sant Celoni i la Batllòria i Banc del Temps han fet públiques les seves aportacions al Pla Local d'Habitatge

Agents polítics i socials de Sant Celoni presenten les aportacions al PLH
Agents polítics i socials de Sant Celoni presenten les aportacions al PLH | Jordi Purtí
03 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:48h
"L'anàlisi resultant del PLH demostra que la situació de l'habitatge a Sant Celoni és crítica. Cal una acció política decidida i valenta per tal de fer front aquesta crisi i garantir el dret a L'habitatge.", així es manifesten un seguit d'organitzacions populars populars que han signat un document en el qual fan públiques les seves propostes i es reafirmen en el seu compromís amb la lluita pels drets dels veíns i veïnes.

D'aquesta manera l'Assemblea de Joves de Sant Celoni (AJSC), La Clau, Casal Popular del Baix Montseny, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC), CUP Sant Celoni i la Batllòria i Banc del Temps consideren que cal combatre des de tots els fronts i amb totes les eines "aquest sistema que ens escanya i que ens expulsa de les nostres llars".

La presentació d'aquest document es fa en el moment que a finals de l'any passat  l'Ajuntament de Sant Celoni va començar el procés d'elaboració del nou Pla Local d'Habitatge (PLH), el document tècnic que ha de determinar les propostes i els compromisos municipals en matèria d'habitatge per un període de sis anys.

El darrer PLH de Sant Celoni (2012-2017) ja està esgotat i el conjunt d'agents polítics i socials del municipi, per llei, han pogut fer la seva anàlisi i presentar propostes, entre les quals les cinc que han presentat el document.

123 pisos buits ens mans de grans tenidors
Consideren que la situació a Sant Celoni en relació a la resta de municipis del Baix Montseny és alarmant i ho basen en diversos punts com la manca d'habitatges de protecció oficial (HPO), habitatges buits ens mans de grans tenidors -calculen que a Sant Celoni n'hi ha 123- i estructures inacabades i aturades.

En aquest sentit fan un seguit de propostes com una major coordinació amb el moviment per l'habitatge, atenció digne a l'emergència habitacional, mesures constructives per mobilitzar els habitatges desocupats, augmentar el parc públic d'habitatge, planejament urbanístic, emancipació juvenil i altres formes de viure.
 

Una Alternativa Popular Per... by jordi purtí

Altres notícies que et poden interessar

Arxivat a