habitatge

Campanya de La Renegà per finançar un projecte de cohabitatge feminista a Santa Maria de Palautordera

A més dels 10 habitatges per a dones sòcies, el projecte contempla la construcció de 2 habitatges socials destinats acollir dones en situació de vulnerabilitat.

Sòcies de La Renegà mirant plànols dels futurs habitatges cooperatius | La Renegà
per Redacció, Santa Maria de Palautordera, Catalunya | 2 de maig de 2022 a les 10:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts 3 de maig arranca la campanya de captació de sòcies i fons de La Renegà, una comunitat de dones que vol aixecar un projecte d'habitatge cooperatiu feminista en cessió d'ús a Santa Maria de Palautordera. L'objectiu d'aquesta campanya és doble: d'una banda, aconseguir sòcies col·laboradores que vulguin aportar capital social a la cooperativa; de l'altra, recaptar 76.000 euros per finançar la construcció de dos habitatges socials destinats a dones en contextos de violència.

Per anunciar l'inici de la campanya s'ha organitzat un acte presencial al mateix municipi, que comptarà amb la presència de les sòcies i altres col·lectius i entitats de la zona.

 
Es tracta d'un projecte de cohabitatge amb valors que es va començar a gestar l'any 2017 i està impulsat per 10 dones sòcies, de diverses edats, la majoria residents al municipi i al Vallès Oriental, que volen convertir casa seva en un espai d'aprenentatge i empoderament personal, col·lectiu i comunitari arrelat al territori, des de la perspectiva feminista, l'autogestió i la sostenibilitat ecològica.


A més dels 10 habitatges per dones sòcies, el projecte contempla la construcció de 2 habitatges socials destinats acollir dones en situació de vulnerabilitat. Aquests habitatges estan pensats per tal que puguin resoldre una necessitat que des dels col·lectius feministes i des dels moviments socials de lluita per l'habitatge venen identificant des de fa anys: la major dificultat que moltes dones tenen en l'accés a l'habitatge i la de consolidar xarxes de suport al voltant d'aquelles dones que estan en un procés de recuperació d’un context de violència. Es preveu que aquests habitatges es puguin finançar amb donacions a fons perdut per un import de 36.000 euros cada un.

Com fer donacions o esdevenir sòcia col·laboradora


La campanya de captació de sòcies col·laboradores es farà principalment a través de trucades a entitats i empreses afins al projecte, mentre que la de captació de fons se centralitzarà a través d'una pàgina a la plataforma Goteo amb tota la informació sobre la campanya. Aquesta tindrà una durada de dos mesos i desplegarà un conjunt d'accions i materials tant presencials com digitals per animar tothom a participar-hi, com ara unes jornades de reflexió al voltant del cohabitatge ecofeminista i la compartició de diversos materials comunicatius per difondre-la a través de les xarxes.
 

 

Participació