Un incendi a l'antiga Aigua del Montseny a Sant Esteve de Palautordera reobre el debat de l'ús que s'ha de donar a la planta

L'incendi es va ocasionar cap a dos quarts de vuit del vespre i va afectar la zona d'oficines

Les flames van afectar la part d'oficines de l'antiga planta embotelladora d'Aigua del Montseny
Les flames van afectar la part d'oficines de l'antiga planta embotelladora d'Aigua del Montseny | @VallfloridaR
Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:02h
Un incendi a les instal·lacions de l'antiga planta embotelladora d'Aigua del Montseny a Sant Esteve de palautordera ocasionat ahir al vespre ha afectat de manera considerable el que era la zona d'oficines, aïllada de la resta de la indústria. D'acord amb les informacions dels bombers el foc es va estendre per la gran quantitat de brossa que va cremar. Els bombers van començar a treballar des de l'exterior ja que el foc impedia als efectius entrar dintre la instal·lació

L'avís es va rebre a les 19:35 del vespre i s'hi van desplaçar cinc dotacions que hi van treballar durant dues hores i van donar el foc per extingint pocs minuts després de les 9 de la nit. Al lloc dels fets també s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra i el SEM. No hi va haver ferits.

Davant d'aquest fet i per la problemàtica que genera l'antiga instal·lació industrial des de l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera s'ha fet una piulada d'agraïmet als serveis d'emergència i també s'informa que "fa setmanes que des de l'Ajuntament hem iniciat els passos per intervenir a l'interior al més aviat possible i arribar a acords pel futur de l'espai".
  En concurs de creditors
L'alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Dani Fernández, ha explicat a NacióBaixMontseny que l'antiga planta embotelladora està en concurs de creditors i hores d'ara és molt complicat saber qui és el propietari de la instal·lació "Si parlem amb el teòric propietari ens diu que ja no és seu i si parlem amb el banc també ens diu que encara no ésa seu". Diu que tenen moltes propostes per donar-hi un és però que es troben en terra de ningú i les mans lligades "per això estem intentant arribar a un acord amb l'administrador concursal", ha dit Fernández.

Vallflorida Republicana hi veu falta de planificació
Amb un tot diferent, però, ha contestat la formació política amb representació municipal Vallflorida Republicana: "La deixadesa i la manca de planificació tenen conseqüències. Exigim que s'aclareixi qui és el responsable, per activa i per passiva, de l'incendi que s'està produint ara mateix a Les Aigües del Montseny i que podria haver tingut conseqüències nefastes a tocar del Parc Natural".
  El futur per l'ús que s'ha de donar a la planta embotelladora d'Aigua del Montseny fa mesos que està sobre la taula dels governants de Sant Esteve de Palautordera. El passat 4 d'octubre de 2021 NacióBaixMontseny ja va informar del desallotjament d'un grup de joves que l'havien ocupat per impulsar-hi l'Ateneu Popular Les Aigües "un espai autogestionat per donar una mica més de vida al Baix Montseny".

"Un lloc, però, que mai s'ha materialitzat a pesar de totes les nostres queixes i demandes, que ja venen d'anys enrere." És per això, deien, que havien posat les seves ganes i il·lusions en Les Aigües, un espai malmès i descuidat, per donar-li una nova vida, per donar nova vida a Vallflorida.