Llinars del Vallès atén l'any 2021 més de 400 persones en el banc d'aliments i la targeta moneder

L'ajuntament l'any passat ha destinat més de 70.000 euros per donar resposta a les necessitats de la ciutadania

Mas Bagà, oficina de Serveis Socials de Llinars del Vallès
Mas Bagà, oficina de Serveis Socials de Llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès
Redacció
26 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:52h
El darrer any, més de 400 persones han estat ateses en el banc d'aliments de Caritas Parroquial de Santa Maria del Prat i amb la Targeta Moneder d'Impacte Social. Aquesta targeta permet una millor gestió dels ajuts econòmics d'alimentació, així com l'accés de les famílies a l'alimentació fresca i d'altres productes bàsics, afavorint al màxim el desenvolupament d'estratègies d'atenció a les necessitats alimentàries, tenint en compte l'autonomia, la promoció i la corresponsabilitat de la persona.

L'Ajuntament de Llinars del Vallès, dins de les seves competències en Serveis Socials Bàsics, atorga prestacions d'urgència social. Aquestes tenen la finalitat d’atendre situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques i de subsistència, com l'alimentació, el vestit i l'allotjament. També atorga prestacions socials per tal d'ajudar a les famílies en el pagament de subministraments i lluitar contra la pobresa energètica que es pateix a les llars.

Per tal de poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania, en l'últim any la despesa ha estat superior a 70.000 euros en prestacions gestionades directament per l'Ajuntament o a través de subvencions a entitats.