1 de 10
premis

S'entreguen els premis del 27è Concurs de Poesia Ametista d'Arbúcies

Durant l'acte, el Cor Lutiana ha estrenat l'espectacle musical Lutiana canta a la natura

Premis Ametista d'Arbúcies 2022 | Aj Arbúcies
per Redacció, Arbúcies, Catalunya | 26 d'abril de 2022 a les 09:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Llar de Jubilats d'Arbúcies ha acollit l'acte d'entrega dels premis del 27è Concurs de Poesia Ametista, així com també s'ha fet entrega dels premis CLER de narrativa (Club de Lectures Recomanables). Una activitat emmarcada dins els actes de celebració de la Setmana Cultural de Sant Jordi.
 

L'acte, presentat pels arbuciencs Pep Obiols i Neus Rubio, també ha comptat amb la participació del Cor Lutiana, que ha estrenat el seu nou espectacle musical Lutiana canta a la natura. Les peces musicals s'0han anat combinant amb l'entrega dels diferents premis.
 

Pel que fa al Concurs de Poesia Ametista en la categoria adult, el primer premi ha estat per Bernat Castanyer amb el poema titulat Arbúcies en tres postals; la segona posició ha estat pel poema Policromia soberga, d'Oriol Solà; i el tercer premi ha estat per Marta Ribera amb l'obra Murmuris de matinada.
 

Pel que fa en la categoria juvenil s'entreguen dos primers premis, un per a la categoria del microrelat i un altre pel de poesia. En aquest cas, han estat pels germans Arnau i Marc Solà. Arnau Solà amb el poema El vell faig ha guanyat en la categoria de poesia i, Marc Solà, amb l'obra Records, la categoria del microrelat.
 
En la categoria infantil, que hi participen tots els alumnes de 5è i 6è de primària dels dos centres educatius del municipi, els premiats han estat: Jana Basets en primera posició amb el poema Silenci; el segon lloc ha estat per Abril González amb l'obra El Montseny i els seus colors; i, finalment, la tercera posició ha estat pel poema Per què el Montseny és millor paisatge?, de Toni Borrell.
 

Sisena ediciódels CLER[/H3]
També s'ha fet l'entrega dels premis de la sisena edició dels CLER, que convoca el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona. Enguany, el tema del certamen eren els contes de por i hi ha hagut 14 participants entre les 3 categories: categoria A, per alumnes de 3r i 4t de primària; categoria B de 5è i 6è; i la categoria C per als alumnes de 1r i 2n d’ESO.
 
Els guardonats de la categoria A han estat en primer lloc Joana Riumalló amb el conte Qui entra, no surt! i el segon per a Èlia Corral amb el conte Nyeeec... PAM! Pel que fa a la categoria B el primer premi ha estat per Rebeca Gómez de Segura amb l'obra Un braç, 8 vides i el segon per a Elna Casanova amb el conte Carnaval tenebrós. Finalment, a la categoria C s'han entregat tres premis, el primer d'ells per a Arnau Solà amb el conte La petita ombra poruga; el segon premi per a Míriam Domènech amb l'obra Na Guilleuma; i, el tercer premi ha estat per Marc Solà amb el conte L'illa misteriosa de les granotes daurades.
 

Participació