La Diputació de Girona aprova una moció per reclamar a Interior que mantingui el parc de Bombers d'Hostalric

En una moció d'Independents de la Selva i Tots per l'Empordà també es demana la continuïtat dels parcs de La Jonquera i Calonge

La Diputació de Girona aposta per mantenir el parc de bombers d'Hostalric
La Diputació de Girona aposta per mantenir el parc de bombers d'Hostalric | arxiu
Redacció
25 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:08h
La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat una moció per reclamar al Departament d'Interior que no tanqui cap dels tres parcs de Bombers reconvertits a la demarcació. En el text aprovat es demana que "s'asseguri la continuïtat" dels parcs de la Jonquera (Alt Empordà), Calonge (Baix Empordà) i Hostalric (Selva) ja sigui amb personal funcionari o amb voluntaris.

Els impulsors de la moció, els grups d'Independents de la Selva (IdS) i Tots per l'Empordà (TxE), asseguren que "allà on hi hagi un parc, cal utilitzar-lo". En la moció aprovada en el plenari ordinari per totes les formacions representades també s'ha fet un reconeixement a la tasca dels bombers voluntaris a la demarcació.

Des d'aquest 1 de gener els parcs de bombers de la Jonquera, Calonge i Hostalric han canviat les seves funcions. Els tres parcs han deixat de tenir bombers funcionaris assignats i els treballadors s'han repartit en d'altres punts de Girona. Els tres parcs, però, s'han reconvertit. Per una banda, a la Jonquera hi ha un parc de bombers voluntaris. A Calonge s'hi ha ubicat la nova seu dels GRAE i la unitat subaquàtica i a Hostalric es transformarà en un centre de formació pioner a Catalunya.

El text s'ha aprovat per unanimitat per tots els grups, tot i que diferents formacions hi ha posat matisos. Per una banda, els partits al govern (Junts i Esquerra) han apostat perquè aquesta continuïtat dels tres parcs no impliqui necessàriament que hi hagi funcionaris treballant-hi. D'aquesta manera, el text planteja que en els tres centres hi hagi funcionaris o voluntaris. Una condició que ja es compleix amb el nou model del Departament d'Interior. De fet, cap d'ells deixarà de fer-se servir, sinó que tindrà usos diferents.