El vicepresident Puigneró repassa amb alcaldes del Baix Montseny 14 actuacions viàries i vies ciclistes a la C-35

La reunió ha tingut lloc a Vilalba Sasserra i s'ha parlat d'obra executada, en execució , en fase de redacció, impuls de projectes i en fase d'estudi

El conseller Puigneró a Vilalba Sasserra amb diversos alcaldes del Baix Montseny
El conseller Puigneró a Vilalba Sasserra amb diversos alcaldes del Baix Montseny | Aj Vilalba Sasserra
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 0:52h
El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, s'ha reunit aquest dijous amb alcaldes de diversos municipis del Baix Montseny per a tractar sobre les actuacions de millora que està desenvolupant el Departament a la carretera C-35. Prèviament, el vicepresident ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de Vilalba Sasserra.

En la reunió s'ha parlat de projectes executats, en fase d'execució, en fase de redacció, projectes impulsats des del Departament o que estan en estudi amb la carretera C-35 de fons. En total catorze projectes.

D'aquesta manera s'ha informat de les obres de millora que s'estan portant a terme entre Vilalba Sasserra i Sant Celoni amb la finalitat d'evitar accidents frontals. Els treballs abasten un tram de 5,5 quilòmetres de longitud i consisteixen principalment en l'estesa d'una nova capa de ferm en aquest àmbit i la implantació en la major part del recorregut d'un tercer carril per a facilitar els avançaments i d'una mitjana central per a reduir el risc de xocs frontals, dins del Pla de Carreteres 2+1 del Departament.

I vinculada a aquesta obra la construcció de la via ciclista paral·lela a les carreteres BV-5301 i C-35 entre els municipis de Vilalba Sasserra, Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni. Una obra que la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació i l'obertura de les pliques de les empreses licitadores serà el pròxim 26 d'abril. La durada de l'obra una vegada començada es preveu que sigui de sis mesos.
 

El conseller Puigneró a Vilalba Sasserra amb diversos alcaldes del Baix Montseny parlant d'actuacions viàries i vies ciclistes Foto: Aj Vilalba Sasserra


Projectes en fase de redacció
El conseller Puigneró ha comunicat als alcaldes que hi ha diversos projectes en fase de redacció com la reordenació dels accesos de la C-35 a Sant Celoni, la millora de la intersecció urbana de la urbanització Can Pagà de Santa Maria de Palautordera i la via ciclista prevista entre Sant Celoni i Riells i Viabrea.

Per alatra banda, des de Territori s'impulsa la construcció de dues vies ciclistes. Una que uniria Vilalba Sasserra amb Sant Celoni i una altra la carretera C-35 amb Santa Maria de Palautordera.

Una tercera via ciclista entre Vilalba Sasserra i Granollers està en fase d'estudi.

Obra executada
En aquests darrers anys des del Departament del conseller Jordi Puigneró ja s'han executat diversos projectes vinculats amb la carretera C-35. La passarel·la de vianants a Santa Maria de Palautordera, la rotonda de Sant Celoni, la via ciclista de Santa Maria de Palautordera a l'estació de tren al municipi, la passarel·la de viuanants de Sant Celoni, las via ciclista de Breda a Riells i Viabrea i la rotonda de Santa Maria de Palautordera.

Per altra banda,l'alliberament del peatge l'1 de setembre de 2021 ha fet que una part del trànsit de la C-35 es transvasi a l'AP-7. En xifres es calcula una reducció del 50% del trànsit pesat (entre 900 i 1.000 vehicles pesats) i del 30% del trànsit lleuger (de 5.5500 a 8.000 vehicles deixen de circular per la C-35).

De fet, l'alcalde de Vilalba Sasserra, Joan Pons, ha transmès al vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori la problemàtica dels camions de gran tonatge que entren al municipi.