Vuit llibres d'autors del Baix Montseny per aquest Sant Jordi

Us presentem un recull de les publicacions recents relacionades amb la comarca natural

Proliferació de títols d'autors del Baix Montseny aquest Sant Jordi 2022
Proliferació de títols d'autors del Baix Montseny aquest Sant Jordi 2022 | NBM
22 d'abril del 2022
Sant Jordi és sinònim de llibres i el Baix Montseny no es queda enrere. Un any més diversos autors de la comarca natural han vist publicats els seus llibres per aquest Sant jordi 2022. Les temàtiques i gèneres que han escrit són diverses i les repassem a continuació.

Sota les voltes
Xavier Alfaras (Sant Celoni) ha escrit el llibre Sota les voltes a partir de les seves vivències d'infantesa. Tenia sis anys. Acabat l’estiu els meus pares i els meus germans petits se’n van tornar a Barcelona, però a en Miquel i a mi ens van deixar amb l’àvia a Sant Celoni. Aquest fet havia de canviar substan­cialment les nostres vides. (Ed. Gentiterra)

Hotel Rejas
Antonio Velasco Gómez (Llinars del Vallès). Com passa la vida en una presó? Quins perfils vitals es veuen obligats a conviure en un espai tan reduït i durant tant temps? L'angoixa i l'esperança es barregen i donen pas a confidències entre les persones que conviuen, nit i dia, anhelant la llibertat. Les històries de l'Hotel Rejas, són una biografia novel·lada que transcorren entre finals de 1979 i finals de 1980 a la presó Model de Barcelona.

Amb l'aigua al coll
Un llibre de Xavier Castanyer (Breda).Amb l'aigua al coll ens situa a l'any 1493, un vaixell misteriós travessa l'Atlàntic, rumb cap al Nou Món. A bord, oficials corruptes i mercenaris traïdors seran capaços de tot per a aconseguir l'or de les Índies. Enmig de tanta ambició, en Roc i la Bruna, dos bessons entremaliats, s'hauran d'enfrontar als perills més grans de l'oceà, a les armes mortals dels mariners i als enigmes més foscos d'una civilització desconeguda. Sortiran amb vida d'aquest viatge infernal? (Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat)

Històries del Montseny
Un llibre d'Òscar Farrerons Vidal (Viladrau). L'autor considera que el saber no pot prescindir de l'excursionisme i que hem de lligar el que llegim amb el que veiem. Per això recull setanta històries sobre fortificacions, relats fantàstics, dones d'aigua, de guerra i de mort, d’esglésies i de sants, d’oficis i tradicions, etc. Ho trobem a Històries del Montseny.  (Editorial Gavarres)

Cabells de gebre
Teresa Sagrera (Sant Pere de Vilamajor). Sens dubte una de les autores més prolífiques del Baix Montseny i Cabells de gebre és una de les seves darreres novel·les històriques que homenatja al patrimoni natural, arquitectònic i cultural del Montseny. La Blanca va ser una remeiera, llevadora i guaridora que va viure a Vila Maior al segle XIV. Una dona perseguida per bruixa i metzinera que cerca refugi al castell de Montsoriu, propietat d'una de les nissagues mes poderoses del Principat. Allí coneix Bernat II, el vescomte de Cabrera, que va arribar a ser el primer conseller del rei de la corona d'Aragó, Pere III. Pero sovint la vida ens demostra que un fil molt estret separa la glòria de la derrota, i les enveges i la lluita pel poder poden canviar la vida de les persones en un obrir i tancar d'ulls. (Ed. Columna Edicions)

Sant Celoni 1860 - 1960. El món com era
Sant Celoni: 1860-1960. El món com era és obra de Pere Tarridas (Sant Celoni)i es refereix a aquest període per rescatar de l'oblit petits detalls que generalment la Història en majúscules no contempla sobre tradicions, costums, fets, personatges, carrers i malnoms. Amb la seva lectura tot tornarà a estar present. (Ed. Gentiterra)



Brujas... Por querer ser mujeres
Jordi Mas (Vallgorguina) s'ha traslladat a l'edat mitjana i ha escrit el llibre Brujas... Por querer ser mujeres on explica la història d'Alice i Margarita, dues dones reals que van viure aquesta època i que van patir persecució pel simple fet de voler ser persones en una societat que cossificava la dona. La lectora i el lector podran sentir com dues meravelloses dones es van revelar, cadascuna a la seva manera, contra un món d'homes que atemptava a la seva dignitat com a persones. Podrà reviure els seus sentiments i les seves ganes de canviar aquesta cruel societat en funció de l'etapa de la seva vida i en les circumstàncies en què es van trobar. (Ed. Libros Indie)

El Montseny desaparegut
Andreu Pujol Mas (Breda). L'autor ha tornat a escollir el Montseny, un dels paisatges muntanyosos més emblemàtics i simbòlics del país. En aquest recull d'imatges antigues (350) que conformen El Montseny desaparegut hi veurem un territori amb una gent encara ben arrelada a la terra, al bosc i a les tradicions. (Ed. Efadós)