música

Eva del Campo i Guillermo Turina presentaran a Sant Celoni el concert «Les Goûts Réunis»

Sonates franceses i italianes per a violoncel i baix continu a càrrec del grup celoní Pérgamo Ensemble

Eva del Campo i Guillermo Turina presentaran a Sant Celoni Les Goûts Réunis | Pérgamo Ensemble
per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 21 d'abril de 2022 a les 10:30 |
"Ens fa molta il·lusió poder tocar a casa, tan acostumats a voltar per tot arreu", així s'ha expressat a NacióBaixMontseny la clavecinista Eva del Campo que el pròxim 1 de maig actuarà a Sant Celoni juntament amb el violoncel·lista Guillermo Turina, duet que formen el grup Pérgamo Ensemble. Els dos músics celonins presentaran, a la Torre de la Força, el programa Les Goûts Réunis.

Aquest programa s'inspira en el text, que en 1704 Jean-Laurent Le Cerf de la Viéville va publicar al voltant de quins dels dos estils, si l'italià o el francès, s'apropava més al veritable bon goût musical. Aquesta comparació va donar lloc a moltes discussions. En aquest programa es tindrà l'ocasió d'escoltar sonates franceses i italianes per a violoncel i baix continu, exemples dels caràcters contraposats de les dues nacions, de la mà de VivaldiGeminianiBoismortier o Barriere, entre altres.


Pérgamo Ensemble va ser guardonat al juliol de 2019 amb el Gran Premi del Jurat del VIII concurs de Música Antiga de Gijón. Eva del Camp i Guillermo Turina van començar a oferir els seus primers concerts l'any 2016. Des de llavors han fet concerts a l'Estat espanyol i Europa, destacant el cicle Sicut Sagittae de Nàpols, els festivals Nits als jardins del Real Alcázar de Sevilla, el Festival de Música Antiga de Tiana, el cicle Sona la Cúpula del Centre Niemeyer d'Avilés, el cicle Márcos Històrics del Festival Internacional de Santander o el cicle de concerts del Museu del Greco a Toledo.

D'altra banda, tant Eva del Camp com Guillermo Turina formen part d'algunes de les agrupacions nacionals de reconegut prestigi com l'Orquestra Barroca Catalana, La Tempestat o Al Ayre Español i han tocat amb assiduïtat amb solistes de la talla de Gilles Colliard, Eugenia Boix o Manfredo Kraemer.
El febrer de l'any 2021 els dos músics de Sant Celoni van ser els protagonistes del concert Stradivarius 1700. Un sueño real. En aquest concert Guillermo Turina va tenir l'oportunitat de tocar, al palau Reial de Madrid, amb un dels pocs Stradivari que es conserven en el seu estat original. 

 

Participació