residus

Millora significativa en la recollida de residus a Llinars del Vallès des de la implementació del porta a porta

En els dos primers mesos de l'any 2022 s'ha arribat al 87,3% i la fracció resta ha passat del 70 al 12,7%

per Redacció, Llinars del Vallès, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 10:40 |
Resultats de la recollida de residus de l'any 2021 | Aj Llinars Vallès
El servei de recollida de residus porta a porta, en funcionament des del 4 d'octubre de l'any passat, a Llinars del Vallès està donant bons resultats. En els dos primers mesos de l'any 2022 s'ha arribat al 87,3% de recollida selectiva i a una disminució fins al 12,7% de la fracció resta (el 70% abans del començament del porta a porta).

En aquest període de temps s'han recollit 34 tones dels residus que es deixen a les papereres del municipi, els que recullen les màquines escombradores i els abocaments incívics. Aquesta quantitat representa el 7,5% del total de residus recollits a Llinars del Vallès.


En el balanç sencer de l'any 2021 al municipi es van recollir un total 4.285,79 tones de residus. Aquest total es divideix en dos períodes, el que va de l'1 de gener al 3 d'octubre (3.568,46 tones) i del 4 d'octubre al 31 de desembre (717,33 tones).

De la gràfica resultant es detecten diferències significatives en la recollida selectiva de les diverses fraccions. De tota manera els resultats més espectaculars es noten en la fracció resta. Si bé en el període de gener a 3 d'octubre les tones recollides de mitjana mensual 305,15 tones, del 4 d'octubre al 31 de desembre de 2021 les tones van disminuir fins a 79,70.


L'Ajuntament de Llinars del Vallès també valora el fet que en la davallada de la recollida total de residus hi ha influït l'absència del que es coneix com "turisme de residus", és a dir, veïns d'altres municipis on s'aplica el porta a porta que llencen els seus residus a pobles on encara es fa la recollida amb contenidors, fet que fins ara passava a Llinars del Vallès.

També hi influeix el fet que des del consistori s'ha començat a sancionar a totes aquelles persones que dipositen les seves bosses de residus a les papereres o les deixen abandonades al carrer sense seguir el correcte ús del sistema de recollida porta a porta. 

 

Participació