Adeu a les mascaretes amb aquestes excepcions

El govern espanyol retira l'obligatorietat de portar-la en la majoria d'espais tancats des d'aquest dimecres, però amb algunes excepcions

Al transport públic s'haurà de mantenir la mascareta
Al transport públic s'haurà de mantenir la mascareta | Josep Lluís Escudero
Albert Vilanova
20 d'abril del 2022
Actualitzat a les 9:06h
El gran símbol de la pandèmia, la mascareta, ja és història pràcticament a tot arreu. L'element de protecció contra la Covid desapareix de la majoria d'espais interiors aquest dimecres 20 d'abril a tot l'Estat. Ahir, a Catalunya, ja es va suprimir a les escoles.

La mesura, que s'ha deixat per a després de Setmana Santa per recomanació dels experts, suposa el retorn absolut a la normalitat, però amb quatre excepcions: als hospitals, les residències de gent gran, les farmàcies i el transport públic s'ha de continuar portant la mascareta. Tot i això, al transport públic no és obligatòria en estacions i andanes. 

La comunitat científica va demanar mantenir-la en aquests quatre espais i dissenyar una desescalada progressiva fins a l'eliminació total de les mascaretes. En tot cas, la mesura implica un canvi substancial. Llocs com les escoles -que a Catalunya han tornat de les vacances de Setmana Santa ja sense- els locals comercials o els equipaments esportius i culturals ja han dit adeu a les màscaretes.