1 de 10
deixallibres 2022

La xarxa comarcal de deixalleries torna a posar en funcionament el DeixaLlibres la setmana de Sant Jordi

El Consorsi de Residus del Vallès Oriental activa la campanya des del 19 al 24 d'abril

Torna el Deixallibres a la xarxa de deixalleries del Vallès Oriental | arxiu
per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 11:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi la xarxa comarcal de deixalleries torna a posar en funcionament el DeixaLlibres, una iniciativa per afavorir la reutilització de llibres i allargar-ne la seva vida, que funcionarà entre els dies 19 i 24 d'abril i permetrà a les persones que facin ús de la deixalleria endur-se llibres de segona mà i portar-n'hi.

L'objectiu de l'activitat és conscienciar a la ciutadania sobre la importància de generar menys residus, però també allargar la vida útil d'aquest producte i que els usuaris i les usuàries d'aquestes instal·lacions recuperin gratuïtament llibres en bon estat i els hi donin una nova vida perquè aquests tornin a ser llegits.


Mitjançant aquesta campanya, iniciada l'any 2021, ja s'han recuperat prop de 31.000 exemplars a les deixalleries del Consorci, majoritàriament novel·les, llibres de contes, biografies i infantils, quantitat que ha permès evitar l'emissió a l'atmosfera de 65.100 kg de CO2, dada que equival a 3.307.080 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia.

Com participar-hi


- Cal anar a la deixalleria a portar-hi algun residu.
- Al costat de l'oficina (recepció) hi haurà exposats tots els llibres que s'ofereixen.

- La participació és gratuïta.
- Cadascú podrà retirar els llibres que li interessin (màxim 3 per persona) i/o deixar-n'hi si estan en bon estat (si estan en mal estat es consideraran residus i separaran com a paper-cartró).

Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar


 
Participació