Quatre nous agents per a la Policia Local de Llinars del Vallès

L'Ajuntament ha tancat el procés selectiu obert arran de la detenció de quatre agents acusats de formar part d'una xarxa dedicada al tràfic de marihuana

Comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès
Comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
13 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:53h
La Policia Local de Llinars del Vallès ja disposa de quatre nous agents després d'haver-se tancat el procés selectiu que va començar el 2 de novembrte de l'any 2021, arran de la detenció de quatre agents, entre els quals un caporal, acusats de formar part d'una xarxa dedicada al tràfic de marihuana cosa que va obligar a apartar-los dels seus llocs de treball.

Amb la detenció dels quatre agents la plantilla va querdar molt tocada i, sobretot, mermada d'efectius. En el seu moment, l'Ajuntament de Llinars del Vallès ja va promocionar a una agent pel càrrec de caporal i va crear una nova plaça per aquesta categoria. paral·lelament es feia la selecció dels nous agents, escollits entre els 102 aspirants que han hagut de superar diversos processos com el coneixement de la llengua catalana, proves de caràcter cultural, teòrica, pràctica, física, psicotècnica i reconeixement mèdic. Les places provisionades dels quatre agents de policia són amb caràcter de funcionari interí i alhora s'ha creat una borsa d'interinatge.

L'inici de l'operació es remunta a l'any 2019 arran d'unes informacions, relacionades amb un policia local de Llinars del Vallès, que van portar als Mossos a obrir una investigació sobre l'activitat d'una presumpta organització criminal que traficava amb marihuana i van establir diverses línies de treball.

Es van arrestar quinze persones, quatre de les quals policies locals i es van intervenir més de 100.000 euros provinents del tràfic de marihuana i centenars de plantes van ser comissades. Els detinguts van passar a disposició judicial i nou dels quinze van ingressar a presó, mentre que la resta van quedar en llibertat amb càrrecs. Es considera que a una de les naus ubicada al polígon de Can Prat de Llinars del Vallès era l'epicentre de l'organització.