El poeta de Sant Celoni Jordi Julià premiat a la VI edició dels Premis Altea de literatura i investigació

L'autor celoní va presentar l'assaig «Perdre l'escriure. Cròniques particulars del món dels lletres (2006-2013)»

Jordi Julià va rebre el premi de mans de Pilar Tebar, presidenta de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert
Jordi Julià va rebre el premi de mans de Pilar Tebar, presidenta de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert | Altea Cultural / AJ Altea
Redacció
12 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:29h

El poeta de Sant Celoni, Jordi Julià Garriga ha guanyat el Premi Francesc Martínez i Martínez d'assaig i investigació per Perdre l'escriure. Cròniques particulars del món dels lletres (2006-2013) en la VI edició dels Premis Altea de literatura i investigació. Es tracta d'un volum integrat per més de vuitanta textos assatgístics relativament breus. Julià  va comentar sentir-se molt honrat pel premi "no solament perquè sempre ens complau que ens reconeguin el treball lluny de casa, sinó també, i molt especialment, perquè aquesta obra pugui publicar-se en una editorial de tan valor com la de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert".

El Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de novel·la i prosa creativa va ser per a l'obra Com és de gran el meu voler! de Modest Barrera Aymerich; El Premi Altea de literatura infantil i juvenil va ser per Silvestre Vilaplana i Barnés per La marca del temps; i el Premi Estela d'Honor,  va ser per a la pintora alteana Joana Francés, per la seva aportació a la pintura contemporània.

Als premis es van presentar 131 originals i la gala del lliurament als guanyadors es va celebrar dissabte de la setmana passada 9 d'abril al mirador del Palau Altea, un acte que es recuperava després de dos anys d'aturada per la pandèmia.

 

Arxivat a