JuntxCat Palautordera nega l'agressió física del tinent d'alcalde a un regidor de la CUP

Si que admeten els insults d'Enric Pousa «fruit d'una provocació prèvia de Lluís Morales»

Merlí Garcia amb Enric Pousa a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
Merlí Garcia amb Enric Pousa a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí / arxiu
08 d'abril del 2022
Actualitzat el 09 d'abril a les 10:29h
El Grup Municipal de JuntsxCat de Santa Maria de Palautordera ha decidit respondre la versió que dona la CUP de l'incidentocorregutdimartspassat al matí en un despatx municipal. Merlí Garcia, alcalde accidental en absència de l'alcalde, ha manifestat a NacióBaixMontseny que no és veritat que hi hagués agressió física d'Enric Pousa, primer tinent d'alcalde, a Lluís Morales, regidor de la CUP.

"En cap moment hi va haver cap empenta i no li va posar ni un dit a sobre, això ho puc assegurar, perquè jo era assegut entremig de tots dos. Vaig ser jo qui va frenar a Enric Pousa. Per tant, no és veritat el que diu la CUP". Garcia sí que ha admès fil per randa tots els insults verbals. Les pàraules que li va dirigir van ser: "Ets un fill de puta" i "si tingués 30 anys menys et fotria una pallissa i no retiro res!".

L'alcalde accidental ha reconegut que el regidor del seu grup municipal es va equivocar, però considera que va ser la reacció a una provocació prèvia del regidor de la CUP que no consta en el comunicat que han fet públic i que feien referència al pare Manel, germà d'Enric Pousa, i amb qui, curiosament, Lluís Morales, va coincidir tres anys al Raval. Les paraules que segons JuntsxCat van detonar l'afer van ser: "Si el pare Manel veiés el que estàs fent es moriria de vergonya dels valors que defenses, de censura i insults", paraules corroborades pel propi regidor anticapitalista. Per Merlí Garcia aquest fet és passar una línia vermella que sobrepassa l'àmbit personal i polític.

Les explicacions que ha donat Merlí Garcia referint-se als cartells de la campanya Passem Revista als pressupostos 2022, que Enric Pousa va arrencar i llençar a les escombraries, és perquè "la CUP s'ha saltat l'ordenança municipal que regula els elements de difusió. No havien demanat permís per poder-los penjar". Per aquest motiu el regidor de la CUP va anar a  l'Ajuntament a demanar explicacions. Si la CUP, diu Garcia, tenia ganes de dialogar no es van presentar de la millor manera "cridant i molt exaltats".

l'edil de JuntsxCat també ha reconegut que Lluís Morales va gravar -àudio- la reunió amb consentiment. ara demana que el facin públic ja que d'aquesta manera se sabrà la veritat.