El primer tinent d'alcalde de Junts de Santa Maria de Palautordera insulta i agredeix un regidor de la CUP

Segons la formació anticapitalista Enric Pousa es va dirigir a Lluís Morales dient-li «Ets un fill de puta, el va empènyer i va intentar donar-li un cop de puny»

A l'esquerra el regidor de la CUP Lluís Morales i a la dreta el tinent d'alcalde Enric Pousa
A l'esquerra el regidor de la CUP Lluís Morales i a la dreta el tinent d'alcalde Enric Pousa | Jordi Purtí / arxiu
08 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:20h
El primer tinent d'alcalde de Junts de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera i regidor de Medi Ambient, Enric Pousa, va insultar i agredir dimarts d'aquesta setmana el regidor de la CUP, Lluís Morales, en un despatx del consistori, segons ha denunciat la formació anticapitalista. D'acord amb el relat cupaire, en un moment de la discussió el tinent d'alcalde es va aixecar de la cadira i cridant va dir "ets un fill de puta, el va empènyer i va intentar donar-li un cop de puny abans de ser aturat per un altre regidor de Junts". En el moment dels fets al despatx hi havia tres regidors més de Junts, Merlí Garcia Casacuberta, Marisol Garcia Beneyto i Mònica Garcia Vila, a més d'un company del regidor de la CUP.

Davant la gravetat dels fets Lluís Morales va demanar a Enric Pousa que es disculpés però lluny de fer-ho va exclamar "si tingués 30 anys menys et fotria una pallissa, i no retiro res!". Segons la CUP, la regidora Marisol Garcia i el regidor Merlí Garcia, van reconèixer l'agressió malgrat intentar justificar-ho degut al moment de la tensió. Els cupaires diuen que tenen l'àudio de la reunió enregistrat amb el consentiment de tots els presents.

El detonant de la discussió va ser quan el regidor cupaire va demanar explicacions polítiques al tinent d'alcalde perquè arrencava i llençava a les escombraries els cartells de la campanya Passem revista dels Pressupostos de Palau 2022, on s'aborden temes relacionats amb la gestió municipal com la no aplicació del porta a porta, la problemàtica de l'habitatge, el turisme i el transport. Des de la CUP remarquen que disposen d'un vídeo on es veu Enric Pousa fent aquesta acció i dient a un veí del poble "sóc el regidor de Medi Ambient de Palau, em dic Enric i no toleraré que es pengin aquestes merdes al poble".
 

Un dels cartells de la campanya Passem Revista de la CUP que han provocat els fets Foto: Cedida CUP



La CUP vol la dimissió de Pousa
La CUP considera que el diàleg és el mitjà per resoldre les diferències polítiques pacíficament al si de l'Ajuntament i demanen a Junts que reconeguin públicament la gravetat dels fets ocorreguts i alhora volen la dimissió d'Enric Pousa. "Reaccionar amb violència física i amenaces davant d'una discussió política és inacceptable i injustificable".

Els anticapitalistes són del parer que l'honor de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera s'ha vist afectat per l'actuació del primer tinent d'alcalde i s'han creuat línies vermelles al sí de l'acció política dins l'Ajuntament "que demanem que siguin reparades i restaurades políticament".

Consensuar una resposta
Els fets han passat en un moment que l'alcalde de Santa Maria de Palautordera es fora del municipi i per aquest motiu ni l'implicat, ni el grup municipal ni la formació poilítica de Junts volen fer cap declaració. Consideren que la situació és prou delicada i per això volen consensuar la resposta.