Clàudia Pujol parla sobre dones acusades de bruixes a Sant Celoni

L’acte forma part de les Jornades Feministes del Jovent Republicà

Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens serà aquest dissabte a Sant Celoni
Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens serà aquest dissabte a Sant Celoni | ERC Vallès Oriental
Redacció
07 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:29h
Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens i de la campanya No eren bruixes, eren dones oferirà una xerrada sota el mateix nom aquest dissabte 9 d'abril a Sant Celoni (18 h.). L’acte, concretament a la sala Bernat Martorell de la vila del Baix Montseny, forma part de les Jornades Feministes del Vallès Oriental del Jovent Republicà de la comarca i el presentarà Maria Riera, secretària de Formació de l'organització juvenil.

No eren bruixes, eren dones, és un treball de recerca liderat per la publicació especialitzada en la història de Catalunya, però va més enllà d'un reportatge periodístic. També se nha fet un documental televisiu i s'integra dins d’una campanya per recuperar la memòria de totes les dones innocents acusades de bruixeria. Es tracta d'una investigació oberta per conèixer els casos, durant segles, en què s’han acusat de bruixeria a tota una sèrie de dones que sortien de la conducta normativa.

Catalunya va ser un dels llocs d'Europa on més dones van ser acusades de bruixeria. Recentment, s'’ha recuperat el nom de més de set-centes dones que, entre els segles XV i XVIII, van ser torturades i executades a la forca. Dones immigrades, dones pobres, dones guaridores, dones conflictives, dones vídues... Totes elles estigmatitzades i assenyalades pels seus propis veïns i veïnes com a bruixes i metzineres.
Arxivat a