Agbar instal·la panells solars a la coberta de l'ETAP de Sant Celoni

La companyia diu que amb aquesta instal·lació s’evitarà l’emissió de 20 tones de CO2 anualment

Coberta de l'ETAP Sant Celoni amb els panells solars instal·lats
Coberta de l'ETAP Sant Celoni amb els panells solars instal·lats | Agbar
Redacció
06 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:02h
Agbar, companyia gestora del cicle de l'aigua i serveis mediambientals, ha instal·lat un sistema de generació d'energia elèctrica mitjançant captadors solars fotovoltaics per abastir d'energia l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) Can Sans, a Sant Celoni.
 
La companyia ha instal·lat 129 mòduls fotovoltaics a la coberta de l'ETAP, que té una superfície de 587 m2, per tal de generar energia per a l'autoconsum i reduir l'impacte mediambiental de la instal·lació. Amb una potència de 58,7 kWp i una producció anual d'uns 79 MWh, el sistema fotovoltaic suposarà la generació del 15 % de l'energia que requereix la infraestructura per al seu funcionament.
 
Amb aquesta instal·lació, la companyia reduirà l'emissió de 20 tones anuals de CO2, que equivaldrien a la plantació de 51 arbres autòctons mediterranis. Els treballs es van iniciar el 9 de març i dues setmanes després es va posar en marxa la instal·lació. El sistema està equipat amb una capa intel·ligent de monitoratge del rendiment, la producció i l'autoconsum.
 
L'’ETAP de Can Sans tracta anualment 1.850.000 m3 d'aigua i consumeix aproximadament 419 MWh anuals d’energia.
Arxivat a