«Menys paraules i més aules», el missatge de l'IE Pallerola de Sant Celoni a Educació

Una multitudinària manifestació impulsada per l'AFA ha reivindicat la construcció de l'edifici promès el 2019

Manifestació de l'IE Pallerola de Sant Celoni aquest dissabte
Manifestació de l'IE Pallerola de Sant Celoni aquest dissabte | Jordi Purtí
02 d'abril del 2022
Actualitzat el 04 d'abril a les 19:44h
"No volem paraules i sí aules" ha sigut un dels eslògans que s'han sentit amb més força aquest migdia a Sant Celoni en el decurs de la multitudinària manifestació impulsada per l'AFA de l'IE Pallerola en reivindicació de la construcció, per part del departament d'Educació, de l'edifici definitiu que aculli els alumnes de l'ESO. Una manifestació que arriba dos dies després que el ple de l'Ajuntament hagi aprovat una modificació de crèdit per enderrocar la casa del conserge i alliberar 250 m2 de terreny per instal·lari un barracó prefabricat.

La comunitat educativa de l'IE Pallerola espera l'edifici definitiu des de l'any 2019 quan el Departament va anunciar per sorpresa el febrer de 2019 que el centre passaria a ser institut escola aquell mateix setembre. El compromís era que a l'abril de 2020 començaria la primera fase de les obres, que havia d'estar enllestida el setembre d'aquell mateix any.

No ha sigut estrany, doncs, veure diverses pancartes dels manifestants amb al·lusions als mòduls prefabricats "Volem maons i no barracons" o "Menys barracons i més construccions". Disposar dels mòduls prefabricats, ara per ara, és l'única opció que té l'escola per encabir els tres primers cursos d'ESO que pugen pel curs 2022-2023 "mentre esperem que arribi l'edifici definitiu.

Una reivindicació que també s'ha fet palesa en el manifest llegit per l'AFA a la plaça de l'església on ha acabat la manifestació després de sortir des del mateix centre educatiu i recòrrer diversos carrers de Sant Celoni: "Volem que els nostres nens i nenes tinguin els espais físics que necessiten i mereixen per adquirir coneixements i experiències enriquidores que els faci créixer en tots el àmbits, que no quedin limitats per uns espais insuficients i comencin el nou curs amb igualtat de condicions respecte als altres alumnes del municipi".



Lluitar per l'edifici
En aquests quatre anys d'espera d'un edifici definitiu que no acaba d'arribar i que tant el centre com les famílies van rebre com una bona notícia s'ha convertit en una mena de via crucis ja que mica en mica "ens ha suposat sacrificar espais : Aula d'anglès, aula polivalent , hort, patis..".
 
Els alumnes i professorat han fet i fan un gran esforç per continuar amb un gran projecte pedagògic, però ara reclamen espais que no disposen. Per això es té molt clar que el veritable objectiu no són uns barracons que molestin poc. "El que volem i necessitem es l'edifici! Per això seguim aquí".

 
En la manifestació d'avui era de suposar que hi hauria un missatge directe al conseller d'EducacióJosep González i Cambray "sabem que té molts fronts oberts. Però el Departament que vostè lidera ens va convertir el 2019 en institut escola prometent-nos unes instal·lacions que fins ara no acaben de fer-se realitat i es van perllongant en el temps amb ajornaments sense data d'entrega".
 
Des de l'AFA s'exigeix al Departament d'Educació que faci tot el que estigui a les seves mans per accelerar el màxim possible la construcció del nou edifici i anuncien que seguiran les mobilitzacions fins aconseguir-ho.

 

 
 
Arxivat a