S'implanta el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Operacions de Laboratori a l'Institut Baix Montseny

Empreses, Institut Baix Montseny, Generalitat i Ajuntament donen un nou impuls a la FP Química

Nou impuls a la FP Química amb el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Operacions de Laboratori a l'Institut Baix Montseny
Nou impuls a la FP Química amb el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Operacions de Laboratori a l'Institut Baix Montseny | Aj Sant Celoni
Redacció
31 de març del 2022
Actualitzat a les 17:16h
Després de 5 anys de la posada en funcionament de Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial amb un alt grau d'inserció laboral, a partir del proper mes de setembre, l'Institut Baix Montseny oferirà el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Operacions de Laboratori. D'aquesta manera el municipi disposarà de tota la família professional de Química per donar resposta, a la demanda realitzada des de fa anys per part de l'Ajuntament, el centre educatiu i les empreses per corregir un dèficit en l'oferta de FP al municipi.
 
Sant Celoni és un dels territoris amb major concentració d'empresa química de Catalunya. Aquestes empreses generen molts llocs de treball directes i indirectes al nostre municipi i la seva àrea d'influència. Cada cop més, l'empresa química necessita professionals qualificats per controlar els processos químics en els que treballen.
 
El nou cicle a Sant Celoni representa una important aposta de la Generalitat pel territori. L'alcalde Raül Garcia, ha agrait a totes les parts, "a la Generalitat per apostar per Sant Celoni, a l'Institut i a les empreses pel seu esforç en la implantació del CFGS de Química Industrial i al personal de l'Ajuntament pel seu compromís envers l'educació i la inserció laboral dels joves”.
 
Properament es constituirà el Consell de la Formació Professional del Baix Montseny amb l'objectiu d'estudiar i promoure l'oferta necessària d'FP a tot el territori des d'un treball conjunt entre centres educatius, empreses i institucions.
 
L'Institut Baix Montseny ofereix actualment els cicles de Formació Professional de CFGM Operacions de Laboratori (nou), CFGS Química Industrial (dual), CFGM Manteniment Electromecànic, CFGS Mecatrònica Industrial (dual) i CFGM Gestió Administrativa.
Arxivat a