Les UMIC reprenen les visites presencials al Baix Montseny

Visitarà Santa Maria de Palautordera el dia 7 d'abril

La UMIC tornarà a Santa Maria de Palautordera el mes d'abril de 2022
La UMIC tornarà a Santa Maria de Palautordera el mes d'abril de 2022 | Jordi Purtí
Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a les 12:21h
Les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona reprenen l'activitat després del parèntesi per la pandèmia i tornen a fer ruta en aquelles poblacions on no hi ha un servei municipal de consum. Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la demarcació poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores. Durant el mes d'abril, els habitants de 25 municipis, entre els quals Santa Maria de Palautordera, podran presentar-hi les seves consultes i reclamacions gratuïtament.

El servei que ofereixen les UMIC està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets.
A més a més, les UMIC també faciliten material informatiu i donen consells sobre com estalviar en les factures d'aigua, gas i electricitat, que són les consultes més habituals, juntament amb les relacionades amb les clàusules abusives en contractes hipotecaris, telecomunicacions i empreses de telefonia mòbil.

Les UMIC formen part del programa de l'Oficina Provincial d'Informació al Consumidor (OPIC) del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. El seu equip tècnic dona resposta a les consultes i reclamacions que hi fan directament, de manera presencial, els ciutadans, i també atén immediatament les consultes que es trameten telemàticament mitjançant la Bústia del Consumidor, situada a cadascun dels més de 200 ajuntaments adherits a aquest servei.