Keita Baldé es classifica amb la selecció del Senegal pel Mundial de Qatar 2022

El jugador nascut a Arbúcies l'any 1995 en menys de dos mesos ha aconseguit la Copa d'Àfrica i el bitllet per al mundial de futbol

Keita Baldé en una entrenament amb la selecció del Senegal
Keita Baldé en una entrenament amb la selecció del Senegal | Instagram Keita Baldé
Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a les 15:32h
La selecció de futbol del Senegal serà al mundial de Qatar 2022 que es disputarà entre el 21 de novembre i el 18 de desembre d'aquest any, després de vèncer la selecció d'Egipte als penals. Entre els seleccionats hi havia Keita Baldé, nascut a Arbúcies l'any 1995 i molt vinculat a altres municipis del Baix Montseny, sobretot a Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.

Els senagalesos havien perdut per 1-0 el partit d'anada jugat a Egipte i aquest dimarts va ser el Senegal qui va guanyar per aquest mateix resultat a l'estadi Dakar Arena, encara que Keita Balde va estar a la banqueta tot el partit. A la pròrroga es va mantenir el resultat i tot es va decidir en la tanda de penals, en la qual els jugadors senagalesos van estar més encertats que no pas els jugadors egipcis, continuament molestats amb puntes de raigs làser per part del públic, i d'aquesta manera van aconseguir el seu bitllet per a Qatar.

La història s'ha repetit en menys de dos mesos, ja que la selecció del Senegal el passat 6 de febrer es va proclamar campiona de la Copa Àfrica 2021 jugada al Camerun -amb retard per la pandèmia- per primera vegada en la seva història després de guanyar la final a la selecció d'Egipte, també a la tanda de penals i amb la participació del jugador nascut a Arbúcies.
 


"Ho hem fet", d'aquesta manera ha expressat a través de les xarxes socials Keita Baldé la seva satisfacció per haver aconseguit la classificació per al mundial de Qatar 2022, acompanyant una foto de tot l'equip dintre del vestidor senagalès.

Keita Baldé, que si no hi ha cap sorpresa serà a Qatar entre els seleccionats senegalesos, comparteix selecció amb jugadors com Edouard Mendy (Chelsea), Sadio Mané (Liverpool), Kalifou Koulibaly (Napoli) o Abdou Diallo (Paris Saint Germain), entre mols altres que formen part d'equips de primera fila a Europa. Baldé ja va participar en el Mundial 2018 jugat a Rússia. L'arbucienc és un rodamon del futbol després de jugar en les categories inferiors del CF Palautordera va passar pel planter del FC Barcelona, Cornellà, Lazio, Inter de Milà, Monaco i ara al Cagliari. També ha jugat amb la selecció Catalana.