L'Ajuntament de Sant Celoni destinarà 17.000 euros per enderrocar la casa del conserge de l'IE Pallerola

L'ordre del dia del ple ordinari de dijous preveu una modificació de crèdit que, en cas d'aprovació, alliberarà 250 metres per poder instal·lar barracons prefabricats per l'ESO

Habitatge del conserge de l'IE Pallerola que serà enderrocat per instaL·lar-hi barracons prefabricats
Habitatge del conserge de l'IE Pallerola que serà enderrocat per instaL·lar-hi barracons prefabricats | Jordi Purtí
29 de març del 2022
Actualitzat a les 18:15h
Al ple ordinari d'aquest proper dijous 31 de març que se celebrarà a l'Ajuntament de Sant Celoni, es portarà a aprovació una modificació de crèdit que s'utilitzarà per a la millora de l'Institut Escola Pallerola i que suposarà enderrocar l'antic habitatge del conserge i poder dotar a l'escola de 250 m2 per a ús educatiu, amb la possibilitat que s'hi puguin ubicar mòduls prefabricats.

Es tracta d'una solució intermitja a l'espera que el Departament d'Educació construeixi el nou edifici de l'ESO, tal com s'està reclamant des del centre educatiu. Aquesta obra s'ha valorat en 17.000 euros. L'import que es suplementarà és de 13.132,70 euros sempre i quan s'aprovi en la sessió plenària.

En qualsevol cas, però, la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Celoni dijous es tenyirà de vermell, el color de les samarretes que una representació de l'AFA lluirà en el decurs de la sessió plenària. "Hi anem per celebrar la votació", ha dit a NacióBaixMontseny alguns dels membres de l'AFA, ja que no esperen que hi hagi cap altre resultat que no sigui l'aprovació favorable a l'actuació.

Tot i amb això, l'AFA recorda que malgrat la seva satisfacció per guanyar terreny per poder instal·lar els barracons prefabricats en aquest espai no és el que desitgen "la votació és una petita victòria, per descomptat, però és només un pedaç. Estem celebrant que podrem fer lloc per uns barracons que ni volem ni volíem, però que, a aquestes alçades del curs, són ja la única manera possible de fer front a la urgència d’espais".

Insisteixen que podrien dir que estan molt contents, "però seria exagerar". Estarien molt contents si les administracions -totes- haguessin fet la seva feina i l'edifici de l'ESO de la seva escola fos ja una realitat, "com se'ns va prometre el 2019. Per desgràcia, no és així", exclamen des de l'AFA.

L'acord arribarà només dos dies abans de fer-se la manifestació, el dissabte 2 d'abril, que s'ha convocat des de l'AFA de l'IE Pallerola per exigir, precisament, la construcció de l'edifici, ja que aquest és el seu objectiu. Per això, "convidem a tots els regidors i totes les regidores a participar-hi". Sortirà de l'escola a les 11 del matí i arribarà fins la plaça de l'Església.
 
Arxivat a