Conèixer el patrimoni natural i cultural, objectiu del cicle de Passejades guiades del Parc del Montnegre i el Corredor

Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana, als municipis de l'àmbit del Parc

Redacció
24 de març del 2022
Actualitzat el 27 de març a la 13:26h
Un indret de la Vall d'Olzinelles
Un indret de la Vall d'Olzinelles | Jordi Purtí
Les vint-i-vuit passejades que s'han programat de març a novembre del 2022 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objectiu ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del Parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana, als municipis de l'àmbit del Parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

La proposta ofereix passejades per al públic general, tenen una durada d’entre 3 i 4 hores i estan guiades per persones expertes coneixedores del territori. Aquest programa ha estat elaborat per l'Escola de Natura del Corredor i permet descobrir indrets singulars com la vall d'Olzinelles, conèixer fauna, flora i tradicions populars, descobrir patrimoni com el castell de Palafolls, fer tallers i activitats com ara la Nit de les ratapinyades o conèixer projectes de recerca que s'estan duent a terme en el Parc com ara el seguiment del liró gris.

El preu per sortida és de 3 euros. Els menors d'entre 6 i 16 anys i els majors de 65 anys, 2 euros; i per als menors de 6 anys és gratuït. Com a requisits cal dur calçat i roba còmodes i aigua. Si el temps no permet fer l'activitat en bones condicions, s'anul·larà la sortida.

Les passejades transcorren per corriols i trams de camí de muntanya que poden oferir certes dificultats als usuaris que tinguin la mobilitat limitada. Les passejades més accessibles estan identificades com a "Passejada suau". En alguna d'aquestes rutes es pot demanar el servei de Joëlette per a les persones amb mobilitat molt reduïda.