El regidor del PP a Palau declara persona \"non grata\" al ministre Wert

Agustí Illa, juntament amb CiU, GdP-ERC, CUP i PSC, aprova una moció en defensa del model lingüístic del sistema educatiu català

Redacció
28 de desembre del 2012
Agustí Illa, el segon per l'esquerra en em moment de posicionar-se a favor del model d'escola catalana
Agustí Illa, el segon per l'esquerra en em moment de posicionar-se a favor del model d'escola catalana | Jordi Purtí
Agustí Illa, el segon per l'esquerra, en el moment de posicionar-se a favor del model d'escola catalana Foto: Jordi Purtí

Agustí Illa, regidor del PP de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, en el ple celebrat aquest dijous al vespre, ha votat a favor de la moció en defensa del model lingüístic del sistema educactiu català, juntament amb els regidors dels grups municipals de CiU, GdP-ERC, CUP i PSC.

Illa ha volgut deixar ben clar que donat el profund ressò que ha suposat la Llei Orgànica de millora de la qualitat educativa voldria deixar ben clar la seva particular postura davant d'aquest fet. En aquest sentit, assegura que Catalunya i les seves instiutucions han estat, són i seran "referents de solidaritat, acollida i respecte de tothom i per tothom". El regidor popular afegeix que la llengua, cultura, sanitat i ensenyament han donat crèdits suficients del seu èxit "fins a convertir-se en exemple i referent per a la resta d'Europa i, el més important, ningú n'ha quedat exclòs".

Agustí Illa ha acabat la seva intervenció etzibant que "la meva aportació és: el sistema funciona, funciona com a eix integrador i funciona com a punt d'unió".

Wert persona "non grata" a Santa Maria de Palautordera

Amb aquesta moció, el Ple de l'Ajuntament vol manifestar el suport al model d'escola catalana en llengua i continguts, adherir-se al manifest i accions de la plataforma d'entitats cíviques i educatives Som Escola a la que ja s'han adherit ampas, consells escolars, associacions d'alumnes i institucions que defensen el català a l'escola.

Tanmateix, manifesten el rebuig a l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que ataca el sistema d'immersió lingüístic als centres educatius de Catalunya i donar suport al Parlament de Catalunya per a que emprengui les accions legals que corresponguin en la defensa, per tots els mitjans, un model educatiu públic, igualitari, de cohesió i dignitat.

La moció, a més, declara el ministre d'Educació, Cultura i esport de l'estat espanyol, José Ignacio Wert, persona "non grata" a Santa Maria de Palautordera, pel seu atac frontal a la llengua catalana i la bel·ligerant voluntat d'imposar l'espanyolització cultural al Poble Català.