El Museu Municipal Josep Aragay de Breda participa al projecte «Museus i Liceu: una història compartida»

Es tracta d'una acció per la commemoració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu

El Museu Municipal Josep Aragay de Breda participa en la commemoració del 175è aniversari del Liceu amb l'obra Serenata Crepuscular de Josep Aragay
El Museu Municipal Josep Aragay de Breda participa en la commemoració del 175è aniversari del Liceu amb l'obra Serenata Crepuscular de Josep Aragay | Museu Municipal de Breda
Redacció
21 de març del 2022
Actualitzat a les 12:09h
Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d'un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d'exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L'acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país. 119 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

El Museu Municipal Josep Aragay de Breda és un d'aquests centres culturals presents. El centre bredenc hi participa exposant Serenata Crepuscular. Un gravat creat per Josep Aragay l'any 1937 emprant la tècnica de l'aiguafort. Representa una figura femenina, solitària, tocant la guitarra sota la llum de la lluna una nit d'estiu. És possible que el pintor s'inspirés en el coliseu barceloní per a fer aquesta peça, ja que Josep Aragay va néixer l'any 1889 a pocs metres del Gran Teatre, concretament al carrer del Carme de Barcelona.

Al costat de cada peça exposada a cada centre, hi haurà una cartel·la amb un QR des del qual es podrà consultar totes les obres d'aquesta acció. Tota la informació detallada es pot trobar al lloc web, un portal especialitzat que s'ha habilitat des del Liceu per poder consultar totes les peces que hi participen, així com una explicació extensa de cada obra.

A causa de la participació dins d'aquesta iniciativa del Museu Municipal Josep Aragay el seu director, Xavier Castanyer, va assistir el passat 15 de març a l'acte de presentació del projecte al Gran Teatre del Liceu.

Per altra banda la iniciativa aglutina centres com ara el Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu Picasso, Museu Dalí, MACBA, CCCB, Museu Municipal de Calella, Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu de la Vida Rural. Fundació Carulla, CosmoCaixa, Museu Isaac Albéniz de Camprodon (MIA), Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, La Pedrera – Casa Milà, Arxiu General de la Diputació de Barcelona, Museu Municipal de Llívia, Museu de l'Empordà, Museu Europeu d'Art Modern, Museu del Futbol Club Barcelona, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Miró, entre molts d'altres.

En total són 77 centres participants a la província de Barcelona, 25 a la de Girona, 7 a Lleida i 10 a Tarragona. Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Liceu, entre d’altres.