Quatre persones ucraïneses es retroben a Sant Celoni amb una familiar

Han arribat a la capital del Baix Montseny gràcies a dos taxistes celonins que formaven part de l'expedició de la Blue Force Copland

Una foto del retrobament familiar a Sant Celoni amb els dos taxistes que han fet el transport des de Polònia
Una foto del retrobament familiar a Sant Celoni amb els dos taxistes que han fet el transport des de Polònia | Jordi Purtí
17 de març del 2022
Actualitzat el 21 de març a les 16:43h
La Theresa amb la seva filla Irina i els seus dos néts Nazar i Klim, són quatre persones que han pogut sortir d'Ucraïna i deixar la guerra enrere. A primera hora d'aquesta tarda han arribat a Sant Celoni on les ha acollit Ludmila Ramírez, una cosina llunyana que els ha ofert casa seva. Ara veuen la vida d'una altra manera, però allà hi han deixat molts records, moltes pertinences i molta por i tristor per tot el que estan vivint. Però a Ucraïna també hi tenen el més preuat. La Teresa un germà i la Irina el seu marit, tots dos al front per combatre la invasió de l'exèrcit rus.

Han arribat a la capital del Baix Montseny des de Polònia, gràcies a Ferran Garcia i Raimundo Álvarez, dos taxistes de Sant Celoni que han volgut ser solidaris amb el poble ucraïnès i que formaven part de l'expedició de la Blue Force de l'Associació de policies Copland, de la qual en forma part el mosso d'esquadra vinculat a Gualba, Albert Palacio i que encara són a Polònia fent tasques humanitàries.

La sortida d'Ucraïna per arribar a Polònia i després a Sant Celoni no ha estat gens fàcil. Un viatge llarg i ple d'incerteses que ha durat cinc dies des del punt d'origen, Krivi Rih on van agafar un tren fins a Lviv i des d'aquí uns amics els van portar en cotxe fins a la frontera ucraïnesa. Aquí les coses es van complicar una mica, ja que havien d'agafar un autobús fins a Polònia, però no va sortir "i a hores d'ara encara desconec com van poder travessar la frontera", explica a NacióBaixMontseny Ludmila Ramírez.

Malgrat que són una família molt llunyana, es van conèixer de petits, però la relació real és remunta a només fa tres anys, després de contactar-se per Facebook. Una relació que ara els ha servit per poder deixar enrere la guerra, encara que amb un munt d'interrogants. "No sé com veuen el futur, siposo que amb molta angoixa, però les noto molt positives i de mica en mica ens ho anirem detallant tot", assegura Ludmila Ramírez mentre expressa la seva felicitat per tenir-los a casa.

No són les úniques persones ucraïneses que han arribat a Sant Celoni i a la Batllòria. La setmana passada almenys set persones també van poder reagrupar-se amb familiars. A Sant Celoni hi viu una setantena de persones ucraïneses.

Els dos taxistes també han portat dues senyores a Barcelona que dies enrere van ser protagonistes a la premsa de la capital catalana.




 
Arxivat a