Vallgorguina rep 374.000 euros del FEDER per a projectes culturals i turístics

Redacció
28 de desembre del 2012
L'antiga bàscula, al centre del poble, es convertirà en un punt d'informació
L'antiga bàscula, al centre del poble, es convertirà en un punt d'informació | Aj. de Vallgorguina
L'antiga bàscula, al centre del poble, es convertirà en un punt d'informació Foto: Aj. de Vallgorguina

Vallgorguina ha estat un dels 19 municipis de Catalunya escollits d’entre 71 que han demanat projectes subvencionats pel Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER) conjuntament amb una del departament de Governació, destinades a pobles de menys de 3.000 habitants.

L’import total dels tres projectes és de 749.390,00 euros, dels quals el 50%  (374.695,-) està subvencionat pel FEDER, el 15% ho subvenciona el Departament de Governació (112.408,50) i la resta (262.103,50) és a càrrec de l’Ajuntament, cal dir que aquesta quantitat pot ser cofinançada per subvencions de PUOSC i XARXA de Municipis de Diputació de Barcelona.

Per haver pogut optar a aquesta subvenció va caldre, tal com s’especifica en les bases de la convocatòria, elaborar una memòria explicativa del projecte per a ser estudiada i valorada pel jurat qualificador.

El projecte de Vallgorguina es va titular “Des de las prehistòria a la Vallgorguina d’avui” perquè es va considerar que d’aquesta manera es posava en valor els tres projectes ja que el seu denominador comú, és donar a conèixer més el nostre municipi, potenciar l’entorn i transmetre-ho als visitants. Els tres projectes que es tiraran endavant són habilitar l'antiga bàscula com a punt d'informació, remodelació total de la sala (actual Iglú) per convertir-la en una sala d'exposicions i rehabilitar Can Mainou per convertir-ho en museu del bosc i la pagesia.