La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny denuncia una campanya de destrucció i difamació

Està relacionada amb la restauració de corriols en zones protegides del Parc Natural del Montseny erosionats pel pas de motos de trial i BTT's

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny denuncia la destrucció de plafons informatius de la restauració de corriols
La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny denuncia la destrucció de plafons informatius de la restauració de corriols | CSM
Redacció
14 de març del 2022
Actualitzat a les 12:35h
La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) denuncia que les plaques informatives del projecte de restauració de corriols en el Parc Natural del Montseny han estat arrabassades dels seus emplaçaments, esmicolades i escampades pel bosc. Al seu torn, els triangles d'advertiment, fets amb materials aprofitats de l'entorn natural, també han estat desmuntats.

A finals de l'any passat, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) va començar el projecte de restauració de corriols formats per l'erosió pel pas de motos de trial i d'un bon nombre de BTT's en indrets protegits del Parc Natural del Montseny.

Aquest projecte, suggerit des del mateix Parc Natural del Montseny, comptava amb el vist i plau dels propietaris afectats per aquests corriols, amb l'autorització de la Gerència de Serveis de Parcs Naturals i l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals i amb el coneixement dels ajuntaments de la zona.

Les tasques de restauració van començar l'1 de desembre de 2021 a través de les tècniques aportades per una empresa de restauració d'espais naturals, i d'acord amb el projecte supervisat pel Parc Natural.

"La follia dels que es dediquen a aquesta destrucció ha arribat tant lluny, que els senyals de trànsit ubicats per la brigada de la Diputació de Barcelona en alguns punts, han estat extrets de la seva base i llençats al mig del bosc", denuncien des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.

Campanya de difamació
Des de l'entitat ecologista denuncien que el autors, no prou contents amb aquesta destrucció, s'amaguen darrere d'identitats falses i han posat en marxa una campanya de difamació i calúmnia contra l'entitat. "Per fer-ho, no han dubtat en crear la seva pròpia realitat fake, desmuntant i manipulat un dels triangles d'advertiment i intentant que aparegui com un giny disposat per fer mal. I encara més greu: han publicat fotos d'aquesta manipulació a Facebook, juntament amb una altra on es veu una corda lligada entre dos arbres, "atribuint-nos a la CSM aquests fets amb una clara intencionalitat dolosa".

Remarquen que la feina de la CSM no passa per fer de vigilants del territori, ni establir cap mena de prohibicions. Aquesta tasca correspon a les autoritats del Parc Natural que, en tot cas, han d'aplicar la normativa existent a cada cas concret i, sempre, explicant públicament quins són els límits en relació a l'ús públic del Parc Natural del Montseny.

Es destaca que el treball voluntari i no retribuït que duu a terme és per dignificar la terra del massís i contribuir a salvaguardar la biodiversitat, però també a preservar la qualitat de vida de les persones que hi viuen. "No creiem que hi hagi un millor propòsit i, per això mateix, no figura entre els nostres conceptes fer mal a ningú".

S'assegura que en els 35 anys d'existència de la CSM, com entitat reconeguda, ja han vist altres intents de perjudicar la seva presència, incòmoda per alguns, però celebrada per molts altres. Per això diuen prou.

Avisen que no permetran la continuació d'aquesta campanya de difamació i ja han començat a posar en marxa els mecanismes legals necessaris per dur als tribunals la persona o persones que s'amaguen al darrere dels perfils falsos a internet i que pretenen desacreditar l'entitat.