L'ajuda humanitària del Baix Montseny ja és camí d'Ucraïna

Un tràiler carregat de productes de primera necessitat aportats per la ciutadania a diferents municipis de la comarca

Albert Palacio supervisa el carregament del tràiler amb material humanitari per a Ucraïna
Albert Palacio supervisa el carregament del tràiler amb material humanitari per a Ucraïna | Jordi Purtí
11 de març del 2022
Actualitzat el 14 de març a les 18:08h
La iniciativa solidària per a Ucraïna que ha impulsat Albert Palacio, el mosso d'esquadra vinculat a Gualba, ja és en camí. aquest divendres, juntament amb altres companys de feina adherits a la Copland, han començat el trajecte amb el tràiler carregat de caixes i més caixes que la ciutadania del Baix Montseny i altres punts de Catalunya han aportat en les diferents crides que s'han fet als respectius municipis. Caixes plenes de menjar, de medicaments i de productes de primera necessitat.

Un carregament humanitari que ja va començar dissabte de la setmana passada a Gualba i que aquest dijous ha tingut continuïtat a Sant Celoni. "La resposta de la gent del Baix Montseny ha estat immensa, no falla mai i no em cansaré de repetir l'agraïment per la solidaritat que dia sí i dia també demostren", ha manifestat Albert Palacio mentre supervisava el carregament.

El viatge és llarg i tindrà un primer destí a Nuremberg (Alemanya) on contactaran amb les ONGÉs per tu i Kids Ucraïna que estan treballant dins d'Ucraïna i els diran cap on han de seguir el trajecte que tant pot ser Polònia, Moldàvia o Romania. Palacio remarca que d'aquesta manera s'asseguren que el material que transporten arriba al seu destí. Aquestes organitzacions fa més de vint anys que es dediquen a acollir infants de la població d'Ivankiv (propera a Txernòbil).

Acollida d'infants
Aquest és el primer objectiu. N'hi ha un altre d'important perquè tenen l'oportunitat de portar a Catalunya 80 infants des de la frontera. Fa dies que estem fent gestions per disposar d'autocars i és pràcticament segur que també podran fer realitat aquest objectiu. Albert Palacio remarca que ja disposen d'un llistat de més de cinc-cents correus electrònics de gent disposada a acollir. Per altra banda, tothom qui hi vulgui col·laborar econòmicament ho pot fer a través de bizum al número 629369219.
 

Part del material humanitari per a Ucraïna aportat a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí



 
Arxivat a