Pagesia

Dijous de mobilitzacions a tot Catalunya davant la crisi de preus al sector agrari

A la Garrotxa Unió de Pagesos sortirà amb una columna cap a Girona des de la Vall d'en Bas

Les tractorades tornaran a omplir carreteres arreu del país aquest dijous. | Albert Segura.
per NacióGarrotxa, Vall d'en Bas, Catalunya | 2 de març de 2022 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos convoca mobilitzacions a tot Catalunya aquest dijous, 3 de març, davant la crisi de preus al sector agrari i la inacció del governs. Davant l’empitjorament de les condicions de treball al camp, el sindicat reclama polítiques concretes:
  • una legislació que faci possible un mercat amb preus justos, transparent i equitatiu per a la pagesia;
  • la modificació de la normativa fiscal, social i econòmica per pal·liar el fort encariment dels costos de producció; la modificació del Pla Estratègic de la PAC a l’Estat espanyol;
  • la defensa de la preferència comunitària davant les importacions de països tercers;
  • una nova llei de caça i la compensació íntegra pels danys de la fauna salvatge;
  • la preservació de l’espai agrari amb la redacció del pla territorial sectorial agrari;
  • la defensa de la ramaderia i el consum de carn com un valor nutritiu més de la dieta mediterrània;
  • la simplificació burocràtica i combatre la bretxa digital; i una legislació per equiparar els serveis públics del món rural als de l’urbà.
La mobilització, a base de concentracions i/o tractorades, s'estendrà per tot el país i afectarà diverses comarques, com podeu veure en aquest llistat:
 

Comarques gironines


Tractorades


Garrotxa
10 h Concentració al polígon La Serra . Sortida per C-63 – N 141e- Gi 535 passant per Les Planes, Amer, Anglès, Bescanó, fins arribar a Girona.


Gironès
12h. Girona. Les cinc columnes Alt Empordà, Pla de l’Estany, Baix Empordà, Selva-Gironès i la Garrotxa arribaran a Girona. Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Plaça Pompeu Fabra, 1,

 
Alt Empordà
10h. Concentració MAFESA, sortida en dirccio  NII  aturada a Orriols.
 
Pla de l'Estany
11h. Concentració. Medinyà SNACK,

Baix Empordà
9:45h pàrquing de ca la Canària (Restaurant l’Encís del Empordà) a Ullà. Sortida  10h  en direcció a Medinyà per la  C-31, seguiran per Ctra. GI- 634 i la GI- 633  i en direcció a la NII Medinyà.

Selva-Gironès
10:30 h Concentració a l’Hostal de Franciac.
10:45 h Sortida pel vial de servei de la A2, seguir NIIa , crta. Barcelona fins Alvárez de Castro direcció Plaça Pompeu Fabra.
 
Ripollès

11 h. Ripoll. C/ Joan Miro 2, polígon els pintors, sortida 11:30 direcció Ripoll centre per la Ctra. St. Joan, seguir per Ctra. de Ribes, C/ del Prat, C/ Macià Bonaplata  fins alçada Oficina comarcal d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Carrer del Progrés, 42. Lectura del Manifest, 12.30 h.

Àrea Metropolitana


Alt Penedès
Tractorada
Vilafranca del Penedès.
8.30 h. Concentració: Pàrquing de l’Hospital de Vilafranca. Itinerari: carretera d’Igualada- Rambla Nostra senyora- Avinguda Tarragona-fins la Pl. Àgora
10h. Vilafranca del Penedès. Oficina comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural INCAVI. Plaça de l'Àgora, s/n (Polígon Industrial Domenys II) 08720 Vilafranca del Penedès
 
Maresme
Concentració
Vilassar de Mar. 12 h. Vilassar de Mar. Oficina comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Avinguda de Beniamino Farina, 135 (Edifici del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental).
 

Catalunya Central


Tractorada
Osona
10.30 h. Vic. Trobada a l’aparcament del restaurant Can Pamplona. Tractors i a peu.
10.45 h. Inici de la marxa a peu i tractors.
Recorregut: Restaurant Can Pamplona –Carrer de l’Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals – Carrer de la Llotja – Patí recinte Firal El Sucre.
11.00 h. Arribada a dins del patí del recinte firal El Sucre. Davant dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
 

Plana de Lleida


Lleida
Concentració.
10 h. Lleida.  Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Carrer del Camp de Mart, 35.

Muntanya
Tractorada.
12 h. La Seu d’Urgell. Concentració al Polígon Industrial La Seu. Sortida per arribar a les 12:30 h a la La Seu d’Urgell davant Oficina Comarcal del Dep. d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Pla. Joan Sansa, 12
 

Camp de Tarragona


Tractorades
12 h. Tarragona. Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Avinguda dels Països Catalans, 5-7
8.30 h. Reus. Concentració. Unió de Pagesos a Reus (Av. Països Catalans, 25)
9.30 h. El Morell. Concentració. El Morell. Gasolinera Petronor-Repsol. Carrer Pompeu Fabra
10.00 h. Perafort. Concentració. Bascula Perafort. N-240
8:30 h. Valls. Concentració. Passeig President Tarradellas. Itinerari: c/ Rafel de Casanovas fins arribar a la rotonda de la Plaça del Cementiri c/ rafel e Casanovas c/Moll de l’ estació. c/ del tren fins arribar al Passeig de l’Estació fins a agafar la N-240.
Itinerari conjunt:  TP- 7225 > T- 750 > N- 240. Plça Imperial Tàrraco, Rambla Nova, Balcó Mediterrani, Rambla Nova, Plaça de la Imperial Tàrraco, N-240

Terres de l’Ebre


Tractorada
11 h. Concentració al pàrquing Soldebre, gasolinera al costat de la C-12.
Itinerari: fins a Tortosa: Sortida: davant de Cooperativa Soldebre -> C-12 ->Av  Catalunya ->C/ Hernan Cortés ->C/Cristòfol Colom ->Pont de l'Estat ->Av Generalitat ->C/ de la LLotja ->Rambla Felip Pedrell -> C/ Bisbe Aznar -> C/ Bonaire -> C/Montcada
12 h. Tortosa. Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Plaça de Gerard Vergés, 1.
 

 

Participació