La comunitat ucraïnesa de Sant Celoni acaba la concentració amb un «Visca Ucraïna»

Prop de mig miler de persones s'han concentrat a la plaça de l'Església per condemnar la invasió de l'exèrcit rus

Una representació de la comunitat ucraïnesa de Sant Celoni ha participat a la concentració contra la invasió russa
Una representació de la comunitat ucraïnesa de Sant Celoni ha participat a la concentració contra la invasió russa | Jordi Purtí
01 de març del 2022
Actualitzat el 02 de març a les 9:31h
Prop de mig miler de persones s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de l'Església de Sant Celoni per condemnar la invasió de l'exèrcit de la Federació Russa a Ucraïna i, a la qual, hi ha participat una representació de la setantena de veïns i veïnes ucraïneses que viuen al municipi des de fa molts anys.

Després d'un minut de silenci en record de les víctimes del conflicte bèl·lic que dura des de la matinada del passat 24 de febrer s'ha llegit un manifest institucional de l'Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria a càrrec de l'alcalde i diversos regidors i regidores dels partits polítics amb representació municipal. Un manifest de condemna de l'acció bèl·lica "des del profund convenciment que l'ús de la violència, en totes les seves formes, no pot ser mai una solució als conflictes, reclamem la fi de les hostilitats i el retorn a les vies diplomàtiques, tot establint un diàleg enfocat amb la pau".

Sant Celoni s'ha compromès una vegada més, en el rebuig a les guerres i també la seva solidaritat amb les poblacions víctimes de conflictes armats "seguim amb preocupació l'evolució de la situació a Ucraïna i en el context internacional, essent conscients de les conseqüències que pot tenir en un futur pròxim, com poden ser els desplaçaments forçats i una crisi humanitària al cor d'Europa".

Els veïns i veïnes de Sant Celoni, com aquest vespre han expressat els dels altres municipis del Baix Montseny, han expressat la seva solidaritat amb totes les víctimes d'aquest conflicte, així com el suport a les organitzacions que treballen en la defensa i protecció dels drets humans sobre el terreny.

Visca Ucraïna
La comunitat ucraïnesa de Sant Celoni, amb banderes del seu país i pancartes en contra de la guerra i contra Putin, ha sentit aquest vespre l'escalf del municipi. Han expressat la seva preocupació pels esdeveniments amb els pensaments cap a familiars i amics que pateixen el conflicte i han aguantat les llàgrimes com han pogut, per acabar entonant un visca Ucraïna i stop Putin.

També han demanat de fer aportacions econòmiques al compte que es veu a la fotografia.
 

Compte bancari on és poden fer transfarències econòmiques per ajudar als ucraïnesos Foto: Jordi Purtí



 
Arxivat a