El Bibliobús Montnegre fa 20 anys que és en funcionament

Dona servei a sis municipis del Baix Montseny

l Bibliobús Montnegre des del mes de febrer de 2022 també arriba a Fogars de Montclús
l Bibliobús Montnegre des del mes de febrer de 2022 també arriba a Fogars de Montclús | Diputació Barcelona
Redacció
01 de març del 2022
Actualitzat a les 9:58h
La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està d'aniversari i és que en enguany els bibliobusos Guilleries i Montau fa 25 anys i el bibliobús Montnegre en fa 20 que es troben en funcionament, sense oblidar que avui, 1 de març, se celebren els 65 anys del primer bibliobús que la Diputació va posar en funcionament.

Al llarg de tot aquest any els bibliobusos organitzen activitats especials per celebrar les seves efemèrides. Entre les accions destacades cal mencionar també la primera microexposició ideada, dissenyada i produïda especialment pensant en l'espai, la mobilitat i la relació amb les entitats pròpies dels bibliobusos, i que ofereix diferents propostes de dinamització tant en grup com individual.

D’aquesta manera l'exposició i laboratori Mirar és llegir és un joc fet a partir de les lletres de l'abecedari inspirat en un poema de Joan Brossa i creat per l'autora gràfica Imapla en col·laboració amb el Clijcat.

Paral·lelament es faran sortejos de lots de llibres, tallers infantils i familiars, i un munt de propostes a través de les xarxes socials. Es pot anar consultant amb detall la resta d'accions previstes a través del perfil dInstagram @bibliobusmontnegre.

El Bibliobús Montnegre
Els 10 bibliobusos de la Diputació són biblioteques mòbils que donen servei als municipis de menys de 3.000 habitants que no disposen de biblioteca física i que ofereixen serveis d'informació i préstec amb la mateixa qualitat que una biblioteca estable, accés públic a internet, activitats culturals i de foment de la lectura.

Entre els seus serveis destaquen el préstec de documents, l'accés al fons de qualsevol biblioteca catalana a través del préstec interbibliotecari, els serveis digitals com ara l'accés al llibre electrònic o l'alfabetització digital, i la dinamització cultural a través de la programació d'un ventall d'activitats de foment de la lectura adreçades tant a públic infantil com a l'adult, amb especial atenció a la gent gran.

El Bibliobús Montnegre dona servei a una població de 22.115 habitants d'11 municipis de les comarques del Maresme i Vallès Oriental. Ha comptat durant el 2021 amb 4.994 visites.
El Bibliobús Montnegre ha incorporat el passat mes de febrer a la seva ruta un nou municipi, Fogars de Montclús de 467 habitants, donant així resposta a la petició d’aquest municipi. El bibliobús Montnegre ha iniciat el servei a Fogars de Montclús en horari de tarda i periodicitat quinzenal i fixa la seva parada al nucli de la Costa del Montseny, pertanyent al mateix municipi.

El Bibliobús Montnegre dona servei a sis municipis del Baix Montseny: Campins, Fogars de Montclús, Gualba. Montseny, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

 
Arxivat a